De vierdejaars studenten Frank Sanders Akademie speelden gisteravond Mensen zijn Mensen. Ze zongen nummers van o.a. Annie M.G. Schmidt, Willeke Alberti, Jules de Corte, Jos Brink en Frank Sanders en Adele Bloemendaal. De schrijvers van toen waren meesters in het vertellen van verhalen met emoties die toen speelden maar ook nu nog elke dag de revue passeren. Schrijvers met een visie die tot ver in de toekomst lijkt te reiken. 

De nummers die geselecteerd waren zijn wellicht niet de meest bekende nummers maar wel nummers met een ijzersterke teksten, die binnenkwamen.

Tussendoor waren er korte intermezzo’s waarin de studenten hun visie op politiek, het leven en hedendaagse uitingen die telkens weer toch de kop opsteken bespraken. De setting was stijlvol en de studenten zaten strak in mooie outfits die pasten in dit programma.

Hilmar Leujes begeleidde de studenten muzikaal en Frank Sanders nam de regie in handen.

De cast bestond uit: Sjors Arts, Femke Dassen, Mylène Evers, Ewout Heijbroek,Jamie Kampinga, Carmen Koster, Babbe van Kraaij, Naomi Moerdijk, Marieke Palmer en Nino Ruiter.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leidt op tot uitvoerend musicalacteur en leert de studenten hoe je een musical maakt en produceert. De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Studenten krijgen 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de Akademie. De docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Studenten krijgen dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijgen de studenten regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater.  Denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk, Eddy Habbema en Paul Eenens.

In het vierde jaar aan de Frank Sanders Akademie kunnen de studenten stagelopen, maar ook lessen blijven volgen.

De hele groep studenten was weer compleet aangezien alle stages inmiddels geëindigd zijn en de studenten toe werken naar het einde van hun laatste studiejaar op de FSA.

Lees ook:
Derdejaars FSA knallen met ‘Mens durf te leven’
Mooie kerstvoorstellingen van de tweedejaars FSA

er zijn geen afbeeldingen gevonden