Zaterdagavond speelden Tessa Wowor, Liza van Zeijderveld, Tobias van Harmelen en Bastiaan de Haan hun laatste voorstelling van het stuk “Meisjes zijn niks. Een verhaal over, hoe kan het anders, meisjes.

‘Meisjes zijn niks’ is een stuk over het verschil tussen meisjes en jongens in de puberteit. Ben je als meisje een meisjes-meisje, of toch een jongens-meisje? Een meis, of een vrouw? En als jongen? Blijf je jezelf? Of ga je jezelf bekijken door meisjes-ogen waardoor niets meer hetzelfde zal zijn? Een stuk over vragen, verlangens, intriges, verdriet en vriendschap.

Meisjes zijn niks-15

“Meisjes. Plakkerig en irritant als kauwgomballen. En altijd bij elkaar. Een fles vol felgekleurde zoete kauwgomballen.” Maar hoe zijn jongens dan en hoe gaan die met meisjes en hun gevoelens om.

Meisjes zijn niks-4

Het stuk begint met Tessa die meteen wegloopt na het horen van de titel. Je krijgt heel even de indruk dat het echt is en dat daardoor de voorstelling meteen ten einde is, maar niets is minder waar. De jongens trappen af met hun eerste observatie en het spel is op de wagen. Nooit meer gewoon. Is de vriendschap van vrienden onderling bestand tegen verliefdheid en wat gebeurd er met de meisjes en hun vriendschap. Geef je toe aan de groep of kies je toch jouw eigen weg?

Meisjes zijn niks-37

Alles wat er gebeurd in de liefde tussen een jongen en een meisje speelt zich af op het toneel. Kalverliefde, vluchtige verliefdheid, verlegenheid, zenuwen bij het zoeken van toenadering of handje vasthouden, samen op een handdoek bij het zwembad, uitmaken met alle drama’s die daarbij kunnen horen, jaloezie, liefde die verstikkend is en het laten uitmaken door jouw beste vriend. Alles zit wel in deze voorstelling. Humor en lekker aangezet verdriet maken een heerlijk onderdeel uit van deze voorstelling.

Meisjes zijn niks-20

De studenten storten zich vol overgave en onbesuisd in dit avontuur en dat is verfrissend om te zien. De jump in het kinderbadje, dat een zwembad voorstelt, en de diverse valpartijen door het water op de gladde vloer, zijn daar sprekende voorbeelden van. Geen zang of dans maar uitsluitend spel. Even uit de musical en in toneel zoals dat bij de “mannenvoorstelling” die elk jaar gespeeld wordt op de FSA ook het geval is.

Onder leiding van Michiel Varga hebben de studenten gewerkt aan deze voorstelling die ze op hun eigen manier hebben neergezet met een mooie gedrevenheid en open blik op wat ze wilden gaan spelen.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook:
Showcase eerstejaars FSA een feestje.
Audities Frank Sanders Akademie

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.