Dat Soof, de Musical eraan komt, dat weten we al een tijdje. Maar vandaag was de eerste officiële repetitiedag en dat lieten ze niet zomaar voorbij gaan. Voor een tribune, die vol zat met  pers, lieten ze alvast een klein voorproefje zien van de musical. Er werd wat verteld over de opzet en Maike Boerdam, Julia Nauta en de rest van de cast lieten alvast zien dat de liedjes uit de musical onwaarschijnlijk goed moeten zijn, door een nummer ten gehore te brengen. Bovendien werden de sporters bekend gemaakt die zichzelf gaan spelen in de musical.

Soof de Musical belooft in vele dingen vernieuwend te zijn. Er zal live op het podium worden gekookt en de voorstelling is elke keer verschillend, gezien de verschillende sportvrouwen een ander script zullen krijgen, die toegepast is op hun leven.  Daarnaast zullen verschillende popliedjes ten gehore gebracht worden, die af en toe “heerlijk erin glijden, maar af en toe ook zullen verrassen”, aldus mede-schrijver Ed Struijlaart.

De opzet van het decor bestaat uit een zeer grote keuken met heel veel gerei, waar Maike zich al duidelijk thuis voelt. Het decor staat op een draaischijf, wat maakt dat je de keuken 360 graden kunt zien. Dit decor zal voorlopig staan in de Allard Studio’s, waar de cast hard zal moeten repeteren voor de eerste try-out die op 2 november 2018 zal plaatsvinden in Almere. Daarna zal de musical toeren door verschillende plaatsen in het land. Voor het boeken van kaarten kunt u terecht op: https://soofdemusical.nl/speellijst/.

Leontien van Moorsel maakte namens de producenten van Soof de musical vanmorgen tijden de allereerste repetitiedag bekend welke andere sportster er een rol gaan vervullen in deze voorstelling. Voetbalsters Anouk Hoogendijk en Dominique Bloodworth, snowboardster Nicolien Sauerbreij, schaatster Annette Gerritsen en volleybalster Manon Flier zullen in een paar voorstellingen uit de tour de rol vervullen van de sportster waarop de man van Soof verliefd wordt. Eerder werd bekend gemaakt dat Leontien van Moorsel deze rol op zich neemt in een groot deel van de voorstellingen.

Info:

Leontien van Moorsel speelt in Almere, Den Helder, Breda, Oss, Leeuwarden en in een deel van de voorstellingen in Heerlen en Rotterdam.
Annette Gerritsen speelt in de voorstellingen in Groningen en in een deel van de voorstellingen in Amsterdam en Rotterdam.
Dominique Bloodworth speelt een deel van de voorstellingen in Heerlen.
Manon Flier speelt in de voorstellingen in Enschede, Den Haag, Doetinchem en Zwolle.
Anouk Hoogendijk speelt in de voorstellingen in Amersfoort en een deel van de voorstellingen in Amsterdam.
Nicolien Sauerbreij speelt in een deel van de voorstellingen in Amsterdam.

Info Soof de musical:

Te zien vanaf 2 november.
Première: 18 november 2018 Chassé Theater Breda
Tour tot en met april 2019
De voorstelling wordt geproduceerd door Cook a Dream en RTL Live Entertainment, in samenwerking met Luxor Theater Rotterdam, Chassé Theater Breda en Parkstad Limburg Theaters.
Soof de musical is gebaseerd op de eerste film Soof, geschreven door Marjolein Beumer (naar aanleiding van de columns van Sylvia Witteman), die werd geregisseerd door Antoinette Beumer en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films.
Groepsfoto: Twobees reclame
Verslag en overige foto’s: Jenny Evendijk