Medisch centrum West was een begrip in de jaren 90. Het Theater van de Klucht heeft met dit gegeven een voorstelling gemaakt die helemaal naar deze tijd is gehaald.

Verhaal

De budgetten van Medisch Centrum Best zijn niet voldoende om het ziekenhuis draaiend te houden en ook zijn er onvoldoende handen aan het bed om alle patiënten goed te verzorgen. Het ziekenhuis heeft veel te duchten van een ander ziekenhuis in de streek dat aast op het budget van Medisch Centrum Best.

Met in de hoofdrollen Arijan van Bavel, Marloes van den Heuvel, Sabine Beens en Onno Innemee werd in een heerlijke komische voorstelling het ziekenhuis op zijn kop gezet.

Wie kent de hoofdzuster Trijnie niet die als het ware de hele afdeling runde in Medisch Centrum West? In Best is dat niet anders en ook de arts doet niet waar hij voor is maar  staat meer op de gang te flirten met de verpleegkundigen dan dat hij werkelijk naar de patiënten omkijken. De spil waar het om draait is lange en slungelige stagiaire die de hele afdeling met zijn goede humeur bestiert en een goede hulp is voor de hoofdzuster en zuster Vlinder die behoorlijk zweverig is. Op een kamer op de afdeling liggen twee patiënten die de medische zorg hard nodig hebben.

Sabine Beens

Wij spraken Sabine Beens na afloop. We spelen met zijn vieren twaalf rollen en dat is heel spannend; vertelt ze. Spannend om te spelen maar ook voor het publiek om te kijken. Het gevolg is veel hilariteit en veel energie en achter de schermen een spektakel van jewelste met allerlei intriges in het ziekenhuis.

Komische rollen lijken makkelijk maar dat is het niet. Je moet heel erg je hoofd erbij houden; vervolgt ze. Het heeft erg veel te maken met timing en juist in die snelverkledingen moet je ook opletten wat er op het toneel gebeurt zodat je op het juiste moment weer het toneel op stapt. Dat vergt heel veel van je concentratie en dat betekent heel veel repeteren en studeren thuis. Het zit hem ook in de details. Het is ook heel veel rennen omdat ik als een persoon links af ga maar als ik als een ander persoon rechts weer opkomt en andersom.

Dit is al de vijfde productie van Arijan. Arijan heeft een hele grote gunfactor; legt Sabine uit. Het publiek vindt hem fantastisch en mensen vinden hem heel grappig en mogen hem altijd. Het is een genot om met hem te spelen en ik ben heel blij dat ik al vier jaar lang bij hem in zijn producties sta. We kunnen ook al heel erg geinen met elkaar. We zitten uren bij elkaar in de auto omdat we samen naar onze voorstellingen rijden en dan praten we hoe we dingen beter kunnen maken. Ik heb het prima naar me zin en volgend jaar sta ik in “Heel Holland lacht” samen met onder andere Arijan.

Medisch Centrum Best staat garant voor een ontspannen avond lachen en wordt in theaters door heel Nederland gespeeld.

Meer informatie vind je hier