Even leek het erop dat de première van ‘Hello Dolly’ niet door zou gaan door stemproblemen van Simone Kleinsma. Maar op deze stormachtige zondag komt het er dan toch van. De eerste musicalpremière van de nieuwe producent Medialane, in 2014 opgericht door Iris van den Ende in de vorm van de musical ‘Hello Dolly’, vindt toch plaats.

Hello Dolly is een van de meest gespeelde en populairste producties op Broadway waarbij de versie van Bette Midler veel aandacht trok. Hello Dolly speelde in vijf verschillende producties en won 14 Tony Awards. Medialane heeft met deze musical een heel ander pad belopen dan de overige producenten en heeft een moedige keuze gemaakt met de opvolger in de vorm van Waitress al in het vizier.

 

Groots opgezet

Er is gekozen voor een groots opgezette productie met veel bekende namen maar ook een groot ensemble waar alle kwaliteiten aanwezig zijn. Wie kent Hello Dolly niet van de film of zelfs van eerder eerdere productie of misschien zelfs van Broadway.

Simone Kleinsma speelde in haar rol als Dolly de sterren van de hemel. Toegegeven, ze heeft een zee aan ervaring maar als je de dag er voor een show af hebt moeten zeggen wegens stemproblemen en een dag erna er dan toch weer staat, uitgerekend op een première, dan heb je absoluut grote klasse. Simone speelde weer als nooit tevoren. Haar wapen, komische timing, gebruikte ze weer optimaal maar ook zong ze uitstekend en de choreografieën beheerste ze tot in de puntjes. Dit kan vanzelfsprekend lijken maar is dat absoluut niet. Paul de Leeuw speelde de stroeve Horcus van Gelder. Niet de gemakkelijkste rol want veel mensen kennen Walter Matthau uit de film en dit zijn grote schoenen om te vullen.

 

Freek Bartels speelde met Martijn Vogel de twee mannen die in de winkel werken van de heer Horcus ten Gelder en tijdens een door hen veroorzaakte winkelsluiting New York in gaan en daar de Ireen Alloy en Minnie Fee, gespeeld door Nandi van Beurden en Annemarijn Maandag ontmoeten. Deze beide vrouwen speelden fris en sprankelend hun rol. Het kwartet had een goede klik en het was een genot om te kijken naar hun samenspel. 

Verhaal Dolly

De charmante, ietwat bemoeizieke, Dolly regelt de meest uiteenlopende zaken zoals de liefde. Zij is in New York om een vrouw te vinden de voor ondernemer Horace die weliswaar rijk is maar ook nors. Simone Kleinsma schittert in deze rol die onderdeel uitmaakt van een productie waarmee Medialane een indrukkend visitekaartje af wil geven.  

Voor de regie heeft Medialane niemand anders dan Glenn Casale gevraagd die onder andere ‘Beauty and the beast’ heeft geregisseerd en weet hoe je een dergelijke show kunt laten knallen. Dat is ook dit weer het geval. Het decor is geweldige met schitterende led-wanden maar ook de kostuums zijn werkelijk geweldig. Er is echt niets aan het toeval overgelaten. De vertaling was in handen van Jan Rot die zich uitstekend heeft gekweten van zijn taak en de teksten in een prima, soms eigentijds, jasje had gestoken.

Ijzersterk ensemble

Van het ensemble is veel gevraagd maar deze castleden zorgen ervoor dat deze show staat als een huis waarbij de hoofdrolspelers optimaal ondersteunt worden door deze talenten. Tijdens deze première kregen ze na een scene in de tweede akte een verdiend open doekje van zeker een minuut voor hun performance.

Hou je van show, entertainment en een komisch verhaal dan is Hello Dolly absoluut de juiste keuze. De show is tot in de puntjes verzorgd en dans, zang en spel zijn uitstekend op elkaar afgestemd. Voeg daarbij het schitterende decor met rekwisieten en de mooie led-schermen met haarscherp beeld dat binnen het decor beweegt en u heeft een schitterende avond.

Meer informatie vind je hier (klik hier)

Lees ook:
Premiere Hello Dolly gaat door !!!
Simone Kleinsma ziek, première Hello Dolly! onzeker