Media Lane gaat vanaf volgend jaar reizende theaterproducties presenteren. Het betreft een uitbreiding van de huidige activiteiten binnen de live entertainment divisie. Vanuit het creatieve kantoorpand aan het IJ in Amsterdam ontwikkelt en produceert MediaLane momenteel content voor televisie en live entertainment. Deze maand viert MediaLane haar vijfjarig bestaan. In de afgelopen vijf jaar is het mediabedrijf snel gegroeid en meegegaan in het veranderende medialandschap.
 
MediaLane gaat naast TV producties, live concerten en events ook grote en kleine musicals en personality shows uitbrengen. De producties gaan reizen en zullen in een groot aantal Nederlandse theaters te zien zijn. Op korte termijn verwacht MediaLane de eerste titel aan de media bekend te kunnen maken.
 
Iris van den Ende, oprichter en eigenaar van MediaLane: “Ik ben door mijn ouders opgegroeid met de liefde voor theater. Binnen MediaLane focussen wij ons op de verdere uitbouw van televisie en live entertainment producties. Binnen deze visie past de start van een theaterafdeling heel goed. Wij zullen aan de slag gaan vanuit het oog voor talent en kwaliteit in producties. Naast eigen versies van klassieke musicals willen wij ook originele titels presenteren. Het creëren van originele, nieuwe titels en het op die manier bijdragen aan de artistieke ontwikkeling van de Nederlandse musical, staat ook hoog in het vaandel van MediaLane Theater. Ik verheug mij ontzettend om samen te werken met de vele theaters in ons land.”

Media Lane Live Entertainment

MediaLane Live Entertainment creëert en produceert live entertainment producties als Holland Zingt Hazes, André Hazes – live in Ahoy, SpaceXperience – Into the Future Live met André Kuipers, The Christmas Show in opdracht van RTL Live Entertainment, De Kwisconcerten, Univé Gym Gala: A Touch of Gold, en Holland Zingt Kerst.

Media Lane Televisie

Als onafhankelijke televisieproducent werkt MediaLane voor zowel de publieke als de commerciële omroepen en digitale broadcasters in Nederland. MediaLane is producent van o.a. Ellie op Patrouille, Paul Pakt Uit!, het nieuwe programma van Paul de Leeuw, Sint en Paul Pakken Uit!, Ranking the Stars, Knoop Gala in coproductie met NTR en andere programma’s van Paul de Leeuw, TV Show van Ivo Niehe, Moby Dick met Matthijs van Nieuwkerk, Kees & Co met Simone Kleinsma en Chantal Janzen, André Hazes: Ik haal alles uit het leven, Lang Leve de Muziek Show met Buddy Vedder, Erica op Reis, Max Masterclass met prof. Erik Scherder, het Musical Awards Gala, De Kwis, Herrie in Hotel Spaander met Herman den Blijker en dhr. Reimers, Nederland op Film met Richard Groenendijk, Petticoat, Kunstraadsels, de zesdelige documentaire Jaap van Zweden: Een Hollandse maestro op wereldtournee en De Toekomst met Robbert Dijkgraaf in coproductie met BNNVARA.