Mathias De Decker speelde gisteravond zijn afstudeervoorstelling ‘Laat me’. Mathias is de eerste van zijn klas musicaltheater Fontys die aan de jury en het publiek mocht laten zien wat hij in huis heeft. En dat is veel, heel veel.

Hij begon zijn solo met de tekst ‘ik ben chronisch ziek’. Vervolgens werden er allemaal kwaaltjes opgenoemd. Tijdens zijn voorstelling kwamen we erachter dat al die kwaaltjes zich eigenlijk alleen in zijn hoofd plaats vinden en alleen als hij danst, is hij vrij in zijn hoofd.

Mathias liet alle drie de disciplines zien; acteren, zang en dans. Tijdens een afstudeervoorstelling Musicaltheater moet je er minimaal twee laten zien. Mathias liet zien dat hij alle drie de disciplines tot in de puntjes beheerst waarbij de dans subliem was. Het samenspel met zijn tegenspelers was ook mooi om te zien waarbij het dansen met zijn tegenspelers (Laetitia Milet en Viktor Trevor) van een zeer hoog niveau was.

Hij werd vocaal prima ondersteund door Marte Truyers. De muziek was zeer divers en de soundscapes gaven de emoties van Mathias goed weer. Mathias gaat nu stage lopen bij Studio 100 en het kan niet anders dan dat hij een hoog cijfer voor deze prachtige voorstelling heeft gehad.

Piano; Hans Avontuur
Zang; Peggy Hegeman
Regie; Roeland Vos

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]