In Theaterstudio Amsterdam vond gisteravond een masterclass plaats van Evi de Jean. Een zevental zangeressen onderzocht welk verhaal er in het lied schuilt en wat ze met het lied wilden vertellen en hoe dit overgebracht kon worden op het publiek.

De avond begon met een warming-up waar ook het publiek bij betrokken werd. Vervolgens werd gedurende een twintigtal minuten getracht om zoveel mogelijk uit het nummer te halen. En dat was veel. Het was mooi om als publiek te zien hoe belangrijk tekstinterpretatie is en wat het met de tekst doet. Alle deelnemers aan de masterclass waren blij met de vooruitgang die werd geboekt en ook met het eindresultaat.

Evi De Jean is theatermaakster, schrijfster, actrice en zangeres. Heeft inmiddels vijf eigen muziektheater voorstellingen op haar naam staan waarmee ze toerde langs de Nederlandse en Belgische theaters. Evi studeerde Muziektheater aan het Conservatorium in Tilburg, Musicaltheater aan de Dansacademie in Tilburg en volgde workshops aan de Guildford School of Acting in Londen. Ze speelde rollen in verschillende muziektheaterproducties en musicals: Rembrandt de musical in CarrĂ©, She Loves Me bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Joe de musical in Theater het M-Lab, de musical Floddertje van Annie MG Schmidt, WAM bij Alba Theaterhuis, Mahagonny bij Alba Theaterhuis (Oerol) en Carmen bij Alba Theaterhuis, A Dog’s Heart bij De Nederlandse Opera. In jazztempel Het Bimhuis in Amsterdam zong Evi in 2010 met de band van Wouter van Bemmel De Bankroet Jazz Live.

Voor de fotoreportage klikt u hier

Kijk voor meer informatie op:
http://www.evidejean.com

http://www.Onderdepannenspeelt.nl