Als je na vier jaar afgestudeerd bent, wil je eigenlijk vakantie zou je denken maar Marije Konings, Mike Levens en Nienke Strik wilden toch nog een voorstelling spelen om gepast afscheid te nemen van de Frank Sanders Akademie.

Marije Konings speelde haar voorstelling met nummers die ze zelf mooi vond met de begeleiding van Hilmar Leujes op keyboard. Hilmar heeft geen bladmuziek nodig, die speelt gewoon wat hij wil horen. Iets waar ik met veel jaloezie naar kan kijken en vooral luisteren. Marije zingt ongedwongen en heeft voor het gemak het publiek naar de speelvloer verbannen en heeft zelf plaats genomen op de tribune van het Fijnhout Theater waar de stoelen zijn verwijderd. Marije kan ongedwongen en spontaan vertellen en zingt haar nummers daaromheen. “Een nieuw hoofdstuk” is de titel van het voorstelling waarbij Marije de school achter zich laat en zal gaan spelen in “De Kabouter” van Theater Terra.

Marije Mike en Nienke 9

Mike Levens heeft besloten om een zangprogramma te maken met de titel “Gewoon een liedjesprogramma” en heeft de medewerking gekregen van Pascalle Bergmans die de rol van Queenie speelde in de afstudeeervoorstelling van de derdejaars, The Wild Party. Mike maakte er een mooie afwisselende voorstelling van waarbij het duet van Glinda en Elphaba “Door jou alleen” door Mike gezongen werd. De reden is dat hij dit nummer nooit in een musical zal zingen en wat is er dan beter dan dat nu te spelen. Mike zal komend seizoen weer te zien zijn in de herneming van de musical Spijt van Homemade productions.

Marije Mike en Nienke 25

Nienke heeft een programma gemaakt over haar laatste 8 maanden met de titel “ D.I.K. (donor in kilo’s). Nienke heeft een metamorphose doorgemaakt en door discipline is ze vele kilo’s afgevallen en staat ze in haar nieuwe looks in haar voorstelling te spelen. Met de nodige zelfspot en reflectie speelt ze haar voorstelling. Hoe kwam het toch zo ver en wat was dan de oorzaak van haar eetpatroon. Kwam dat door haar vader die zij nooit gekend heeft? Wie is die man en waar was die vader waar tegen je tegen weg kan kruipen en die je beschermd en er voor je is. Nienke weet mooi te doseren en door een mooie dosis humor wordt het dan ook weer niet te zwaarmoedig.

Marije Mike en Nienke 34

Dit was de laatste voorstelling van de studenten van de Frank Sanders Akademie die van een vakantie gaan genieten of meteen aan de slag gaan in hun stages of in het werkveld waar ze allemaal voor opgeleid worden. De drie disciplines zang, dans en spel staan daarbij centraal.

Meer informatie vind u op www.franksandersakademie.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons!!

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.