Marcel Visscher heeft bij ‘Beauty and the Beast’ al diverse malen Freek Bartels vervangen, maar gisteravond was zijn officiële premiere als Gaston. Freek Bartels gaat spelen in ‘Moeders en zonen’ en vanaf nu is Marcel first cast Gaston. Vooraf spraken wij Steven Roox en Jeroen Robben over hun rol van het Beest die ze momenteel samen afwisselend spelen, door de afwezigheid van Edwin Jonker die voor filmopnames in Suriname verblijft.

Marcel heeft in de vorige versie van ‘Beauty and The Beast’ ook al diverse malen de rol van Gaston, toen gespeeld door René van Kooten, overgenomen. Maar gisteren werd Marcel terecht in het zonnetje gezet tijdens zijn première.

Marcel zet, in tegenstelling tot zijn eigen karakter, een doortrapte, gewelddadige en arrogante Gaston neer. Het is dan heerlijk om zo’n slechterik te spelen, vertelt hij. Jorge Verkroost had ook deze keer weer te lijden onder het geweld van Gaston in zijn rol als Lefou. Zelfs iets meer dan normaal, vertelde Marcel Visscher na afloop. Ik was toch een beetje zenuwachtig en in die scenes luistert het allemaal heel nauw. Na afloop van een scene, waarbij ik Jorge in zijn buik sla, zei hij dat een slag toch iets pittiger was aangekomen. Maar ik ben heel tevreden over mijn première. Onder het publiek was Stanley Burleson ook aanwezig om Marcel te ondersteunen. Marcel is de laatste tien jaar vaak alternate of understudy geweest van een bepaalde rollen en is een waardige vervanger van Freek Bartels. 

Beauty and the Beast premiere Marcel 27

Beauty and the Beast is een feest voor het oog en oor. Anouk Maas speelt een pittige en felle Belle die haar eigen accenten gekozen heeft die haar rol zeker ten goede komen. De combinatie met Steven Roox komt mede daardoor goed tot zijn recht omdat Steven het Beest gedreven speelt waardoor hij Anouk goed tegenspel kan bieden. Steven zet een energiek Beest neer en met zijn prachtige stem weet hij te imponeren. Derek Blok vertelde na afloop dat hij tijdens de repetities met de covers probeert om ze zoveel mogelijk bij zichzelf te laten blijven. Steven liet goed zien dat het Beest een tragisch figuur is die veel over zich heen krijgt, maar van binnen heel anders is dan hij eruit ziet. 

Beauty and the Beast premiere Marcel 32

Het decor is werkelijk schitterend en het geeft je echt het idee dat je naar een sprookje zit te kijken. Voeg daarbij de mooie nummers en kostuums en het plaatje is meer dan compleet.

Voorafgaand aan de première van Marcel waren we backstage met Jeroen Robben en Steven Roox en hadden we een kort gesprek met hen en kregen we een korte rondleiding backstage. Ook spraken we na afloop met hen. De video volgt later vandaag op ons Youtube kanaal waar nog veel meer filmpjes staan.

Jeroen en Steven 1 kl

Voor de fotoreportage klikt u hier

Lees ook: Beauty and the Beast, de première