De Theaterrepubliek zal eind deze maand de musical De Man van La Mancha in het Polanen Theater in Amsterdam op de planken brengen. Deze musical is eigenlijk een verhaal in een verhaal en heeft als meest bekende nummer ‘The Impossible Dream’.

Wij gingen een kijkje nemen bij de laatste repetitie voordat de cast en crew verhuist naar het Polanen Theater. Het gebouw waar regisseur Pitt de Grooth zijn opleiding volgde.

De Man van La Mancha

De Man van La Mancha is de musicalversie die Dale Wasserman en Mitch Leigh in 1966 maakten van Cervantes’ beroemde verhaal over Don Quichot, de idealist die een eenzame strijd voert tegen onrecht en windmolens. Cervantes, een zestiende-eeuwse Spaanse schrijver, heeft kerk en staat beledigd en wordt, samen met zijn trouwe knecht, opgesloten in afwachting van zijn verhoor door de inquisitie. De andere gevangenen kennen echter hun eigen rechtssysteem en zo moet Cervantes zichzelf eerst voor hen verdedigen. Cervantes stemt toe, op voorwaarde dat hij zich mag verdedigen door een toneelstuk op te voeren waarin alle gevangenen een rol moeten spelen, en waarin hijzelf de rol speelt van Don Quichot, de man van La Mancha. De gevangenen zijn onder de indruk van het bevlogen spel van Cervantes die er hartstochtelijk voor pleit om de wereld niet te zien “zoals hij is maar zoals hij zou moeten zijn”.

Was Don Quichot een dwaas? Misschien, want dwaas ligt heel dicht bij het tegenovergestelde uiterste: wijs. En er bestaat ook nog zoiets als ‘de wijze dwaas’. Zelfs al lijkt de strijd op voorhand verloren, voor Don Quichot is dat geen reden om hem niet te strijden. De kracht die daarvan uitgaat, is iets wat de musical zeker aan ons wil meegeven: droom!

Zelfs de schijnbaar onmogelijke droom is het waard gedroomd te worden! 

De Theaterrepubliek

De Theaterrepubliek is in 2012 opgericht door Jasper Buffing, Leon Pothuizen en Theo Baas met als doel: theater maken. Theater in de breedste zin van het woord; geen enkele discipline of mogelijkheid wordt uitgesloten. Hebben zij voorkeuren? Uiteraard hebben zij die! We willen voorstellingen van hoge kwaliteit. De Theaterrepubliek wil daarom samenwerken met enthousiaste mensen die uitblinken in hun discipline; van lichttechnicus tot muzikant en van grimeur tot kledingontwerper.

Zij streven er naar om volledig zelfvoorzienende producties te maken, dit houdt in dat het behalve tijd het je maar een kleine bijdrage kost. Voor geïnteresseerde professionals; behalve een leuke ervaring levert het ook niets op (financieel dan hè), maar laat dat je er vooral niet van weerhouden om je in te zetten voor de Theaterrepubliek. Professioneel of niet, we verwachten wel volledige inzet voor de gehele productie periode. Wat krijg je daar voor terug? Een schat aan ervaring, een mooie voorstelling om op terug te kijken en vooral veel plezier.

Naast de 3 oprichters werkt De Theaterrepubliek met een vaste regiseur; Pitt de Grooth. Hij is vanaf de oprichting direct betrokken bij De Theaterrepubliek.

Voorstellingen

Woensdag 25, donderdag 26, vrijdag 27 (uitverkocht)en zaterdag 28 september 2019  – in het Polanentheater in Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur . Kaarten a € 17,50 zijn nu te koop via de site. Klik hier
De voorstelling heeft geen pauze en duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kunt u terecht op deze  site. Klik hier.

Lees ook:
Tot nu, verder en nooit door De Theaterrepubliek