Dat de moeder van de Nederlandse televisie Mies Bouwman nog zeker in ons hart zit, werd vandaag duidelijk in het Beatrix Theater in Utrecht. Daar werd onder toeziend oog van de burgemeester van Utrecht en een aantal familieleden van Mies de nieuwe naam van de wat voorheen de Mauritsfoyer was, onthuld: de Mies Bouwman foyer.

Mies Bouwman

Mies presenteerde (onder andere) het succesvolle programma ‘Eén van de acht’ en dit werd vanaf 1970 rechtstreeks uitgezonden vanuit het Beatrix Gebouw, nu bekend als het Beatrix Theater.

Albert Verlinde vertelde de aanwezigen ter inleiding hoe hij als klein jochie het gebouw bezocht en hij zag dat er een deur naar de studio open stond en door het te vragen hij bij de repetities terecht kwam en daar Mies zag. Hij vertelde ook dat het best een hele operatie is geweest om de naamswijziging door te voeren in alle (promotie)uitingen waar de foyer voortaan genoemd gaat worden. Albert leidt hierna een filmpje in met hoogtepunten uit de één van de acht shows van Mies.
Daarna gaf hij het woord aan Robert ten Brink die de nieuwe naam ging onthullen en ook hij vertelde ons wat Mies voor hem betekende. ‘Zij is de lat waarlangs wij ons meten als presentator’, aldus Robert. Op de muur bij de Queensbar hangt sinds vandaag een prachtige foto van Mies en op de pilaren in de foyer prijkt haar naam in metalen letters.

Mamma Mia

Momenteel draait de musical Mamma Mia op volle toeren in het theater en onlangs hebben zij de 300.000ste kaart verkocht. Mede daarom was Antje Monteiro aanwezig om de feestelijke onthulling muzikaal op te luisteren en zij bracht het nummer ‘Glipt me door de vingers’ ten gehore.
Stage Entertainment heeft de bestemming van het theater voornamelijk gericht op feel good, muziek- (jukebox) musicals en maakte deze week bekend dat februari 2020 de musical Tina de opvolger zal zijn van Mamma Mia.

Het publiek kan dan, maar natuurlijk al vanaf vandaag in de Mies Bouwman foyer vertoeven. Na de ceremonie werd de aanwezige pers nog uitgenodigd om van het matinee te genieten en met het toestromende publiek bevestigde Stage Entertainment nog maar weer eens dat er nog vele keren een volle foyer zal zijn, en vanaf vandaag dus met nagedachtenis aan het stuk tv-geschiedenis dat Mies Bouwman is geweest en altijd zal zijn.

Lees ook:
Doe mee en maak kans op twee vrijkaarten voor de swingende musical Mamma Mia
Al 300.000 bezoekers voor musical MAMMA MIA!

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Peggy de Haan

er zijn geen afbeeldingen gevonden