Oude tijden van de musical Mamma Mia herleefden even in het Theater Aan De Rijn in Arnhem waar de tweedejaars studenten van de Nederlandse Musical Academie hun versie van Mamma Mia speelden. De studenten speelden met minder decor maar mogelijk nog meer enthousiasme hun eigen versie van deze musical.

Deze versie was enigszins ingekort tot een acte en het verhaal werd verteld door drie beachbabes begeleid door twee baywatches. Geen baywatches in strakke badpakken maar meer een militaire versie daarvan.

Het verhaal van Mamma Mia gaat over Sophie en haar moeder Donna die leven op een eiland in Griekenland. Donna runt in haar eentje een hotel net als ze ook in haar eentje haar dochter opvoedt. Sophie kent haar vader niet. Nadat ze het dagboek van haar moeder gelezen heeft, blijkt dat drie mannen haar vader kunnen zijn. Sam, Harry en Bart. Sophie is ten huwelijk gevraagd door Sky en zij besluit dat zij toch wil weten wie haar vader is en zo nodigt ze, zonder dat haar moeder Donna daarvan weet, de ex-lovers van haar moeder uit op haar bruiloft. Op die manier hoopt zij er achter te komen wie haar vader is.

NMA 2e jaars Mamma Mia-7

Op het moment dat de mannen op het eiland aankomen, loopt alles ineens anders dan Sophie denkt want ze had wel een van de ex-lovers van haar moeder verwacht maar niet alle drie. De mannen kunnen het prima met elkaar vinden maar wat zal Donna van hun komst vinden? De uitkomst is bekend en ook deze versie van de musical eindigt met het bekende happy end. De muziek van Abba is tijdloos en ook het verhaal is een heerlijk “feel good” verhaal met als emotionele uitsmijter het nummer “‘t glipt me door mijn vingers” waar menig ouder even moet slikken.

De klas heeft er zonder meer heel veel werk van gemaakt. De decors, kleding en props waren mooi en eenvoudig in opzet. Dans, zang en spel waren prima verzorgd. Mama Mia was een feest der herkenning met de nodige grappen en grollen en eigen ludieke momenten van de studenten en hun creatives. De exen van Donna toonden wat aan de jonge kant maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Er was goed op de details gelet, aangezien er was alles aan gedaan om de musical zo goed mogelijk uit te voeren waarvoor een compliment zeker op zijn plaats was. Het werd door het aanwezige publiek zeker gewaardeerd gezien de lachsalvo’s en het slotapplaus. De lat lag hoog maar deze studenten hebben er een mooi feestje van gemaakt.

NMA 2e jaars Mamma Mia-8

De cast:
Donna – Fleur van Uhm
Tanja – Celine Brouwers
Roos – Tamara Juinen
Sophie – Ivy Voogt
Heleen – Juliette Bull
Elli – Daniek Peeters
Lisa – Michelle Hubers
Sacha – Marjolein van Haren
Pepper – Lenni van Rixtel
Sam – Swen Overman
Harry – Yoep Willems
Bart – Niek Wassink
Baywatches – Saffira Ben Hammouda – Lieve Hoekstra
Beachbabes – Janna van den Berg – Eline Keijzer – Maaike Wijntjes
Sky – Jochem Boonstra
Danser – Rico Bakker

Regie – Astrid Radoes
Zangcoach – Froukje Swart
Choreografie – Erwin van der Wouw

De fotoreportage vindt u hier.

Lees ook:
De Reünie van De Zonnebloem
OpusOne presenteert Jungle Book
OpusOne brengt Bollywood-musical Jungle Book