Woon je nou dicht bij de grens en is Utrecht dan toch nog een eindje rijden? Of ben je toch al in Duitsland en krijg je die nostalgische songs van ABBA maar niet uit je hoofd? Waarom zou je dan niet gewoon naar de musical Mamma Mia in Essen gaan!? Het verhaal kent een ieder ondertussen, dus een taalbarrière bestaat er niet in de ABBA wereld. Op 9 mei 2019 ging deze prachtige feel good show in première.

De première begon zoals het een echte Duitse voorstelling betaamd stipt op tijd. Halverwege de show werd er een voor het publiek niet zichtbare technische storing geconstateerd, waardoor het doek iets eerder naar beneden ging om dit onzichtbaar te kunnen verhelpen. Dit alles kon echter de sfeer niet drukken en de voltallige cast kreeg een uitzinnig groot applaus, welverdiend!

Katharina Gorgi opende de show in de rol van Sophie. Het was alsof er een Duitse versie van Amanda Seyfried, hoofdrolspeelster in de film, het podium was opgelopen. Ze zong niet alleen de sterren van de hemel met alle heldere klanken, maar ze was ook overtuigend in haar spel. Ze zong, speelde en danste iedereen eruit, inclusief haar tegenspeler Marvin Kobus Schütt, die ook goed presteerde. Sabine Mayer zette een ietwat terughoudende Donna neer, maar overtuigde dubbel en dwars met het nummer ‘Der Sieger hat die Wahl’ ofwel ‘The winner takes it all’. De hilarische over de top Bettina Schurek als Tanja en de droge Barbara Raunegger als Rosie vormden een geweldig team en maakten de show compleet. Barbara neemt de rol van Rosie al voor de tweede keer op zich, maar weet zich in deze nieuwe setting weer prima aan te passen

Naast al die Duitse namen waren er ook enkele Nederlanders in de show aanwezig in het ensemble. Sanne Buskermolen is al een behoorlijke tijd actief in Duitsland en verveelt zich geen seconde in het ensemble. Marije van Sonsbeek is zo van België naar Duitsland doorgegaan en laat ook hier zien dat ze de moeite waard is. Een topper van de Nederlanders onder de cast is Tommie Luyben, eerder al te zien in de Duitse versie van Grease. Hij danst alsof zijn leven er vanaf hangt en laat zien dat hij zich als een vis op het podium voelt, zelfs in de buitenlandse theaters.

De musical in Essen is meer dan de moeite waard!. Het is belangrijk om er op tijd bij te zijn, want de show zal slechts tot 2 juni 2019 te zien zijn in het Colosseum Theater. Vanaf september zal de show haar weg vervolgen naar Berlijn. Voor kaarten kunt u naar: https://www.stage-entertainment.de/musicals-shows/on-tour/mamma-mia/show/mamma-mia-tour.html#

Foto: PR Stage Metronom Theater am Centro
Verslag: Jenny Evendijk

Lees ook:
Anouk van Nes na 10 jaar terug in musical MAMMA MIA!