Het zonnetje scheen, de loper was blauw, dus het zomerfeest bij Mamma Mia kon van start gaan. Daar waar deze in Duitsland nog maar net in première is gegaan, daar stopt de musical in ons land alweer bijna. Zo op de langste dag van het jaar was het ondanks dat een reden voor een feestje. En wat voor een feestje!

Dat Mamma Mia jaar in jaar uit een feestje is, dat is al een tijd bekend. Met de wereldwijd bekende hits en het feel-good verhaal is de musical tijdloos en zou deze theoretisch gezien altijd wel door kunnen spelen. Met deze overtuiging werd er dan ook gespeeld op 21 juni 2019. Met in het theater een strand en een cocktail in de hand waande bekend en onbekend Nederland zich in de wereld van Donna en Sophie in Griekenland.

De aanwezigen mochten genieten van de vaste cast, met onder andere Antje Monteiro, Hilke Bierman, Dieter Troubleyn, Emiel de Jong, Kaj van der Voort en Jolijn Henneman. Met name Jolijn blijft de verrassing van de voorstelling. Met haar zuivere zangstem opent en sluit ze iedere voorstelling en ze hoopt dit te doen tot het laatste slotakkoord.

Degenen die dat nog willen horen moeten snel zijn. De show speelt nog tot september, waarna Tina de show moet opvolgen. Meer informatie en kaarten zijn te koop op https://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/mamma-mia/. Maar, wie weet komt deze tijdloze musical ooit nog wel terug. Mamma Mia, here we go again!

Mamma Mia

MAMMA MIA! is de internationale musicalsensatie die je meeneemt in een zorgeloze zomer vol plezier. Het is een onweerstaanbaar verhaal vol humor, vriendschap en liefde. Wereldwijd hebben al meer dan 60 miljoen mensen deze show in hun hart gesloten.

Een moeder. Een dochter. Drie mogelijke vaders.

Dochter Sophie staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder op een mooi Grieks eiland met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader ‘weggegeven’ wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.

Lees ook:
Antje Monteiro even niet in Mamma Mia te zien

Mamma Mia! stopt

Verslag: Jenny Evendijk
Foto’s: Marloes Romeijn