In de Concertzaal van Theaters Tilburg speelden de MAF-jongeren hun eigen dynamische musicalproductie ‘Winterhart’. Deze musical werd gespeeld door maar liefst 35 jongeren van de MusicAllFactory in Tilburg onder leiding van regisseur Geertje Hochstenbach. Ze werden begeleid door een vier-koppige band onder leiding van Marnix Wester.

Winterhart

Het verhaal van Winterhart gaat over twee prinsessen, Lina en Mara die samen opgroeien. Lina bezit toverkrachten die steeds sterker worden als ze ouder wordt. Als de krachten te sterk worden voor prinses Lina vlucht ze de bergen in. Lina laat haar zusje achter die het volk moet leiden. Mara  is ook onzeker over het lot van Lina. Mara die inmiddels tot koningin is gekroond, gaat op weg om haar zus over te halen terug te keren. Ondanks dat het volk beweert dat Lina een monster is.

Doordat deze musical wordt gespeeld in de Concertzaal stonden de cast en creatives voor de uitdaging deze hele zaal te gebruiken. Door de galerij boven het toneel bij aanvang te gebruiken en projecties te plaatsen op de hoge wanden ontstonden er ook mogelijkheden die uitstekend werden benut.

Deze talentvolle jongeren maakten van deze musical een mooie belevenis. De zang met een live-orkest klonk uitstekend en het spel boeide van begin tot einde en ook de strakke choreografieën op de dynamische muziek waren om door een ringetje te halen.

‘Winterhart’ was op deze uitermate zomerse dag een heerlijke warm bad waar je als publiek heerlijk kunt genieten. De passie en enthousiasme spatte van het grote toneel af en betoverde het publiek in de zaal. Na vandaag kunnen de jongeren gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Cast:

Iris Anne, Amber E., Okke, Julius, Guineverre, Robin, Suzanne, Fleur du P, Juulke, Gené, Puck, Eline, Amber S., Kirsten, Pepijn, Chimène, Sophie, Thijs, Fleur K., Yosiera, Merel, Holly Zonne, Carmen, Anne Roos, Sophie, Tjalien, Janna, Femke, Kiki, Alyssa, Fee, Alissa, Jasmijn, Jade, Esmee en Hannah

Creatives:

Spel/regie/script/liedteksten: Geertje Hochstenbach
Dans/choreografie/kostuums: Veronique van Iersel
Correpetitor/arrangeur/muzikaal leider: Marnix Wetzer
Zang/arrangeur: Sofie Dirkx

Lees ook:
MusicAllFactory Tilburg pakt uit!

Meer informatie over de MusicAllFactory vind je hier