Ter ere van de tweehonderdste verjaardag van Multatuli in 2020 voeren studenten van de Nederlandse Musical Academie een musical op over zijn bekendste werk: Max Havelaar.

Havelaar, de musical

In een van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur, Max Havelaar of de koffy-veilingen der Nederlandsche Handelsmaatschappij, worden de koloniale misstanden in Nederlands-Indië op beeldende wijze beschreven.

Zo staan er meeslepende vertellingen in (bijvoorbeeld “Saïdja en Adinda”) over de gevolgen van het gezagsmisbruik op de bevolking. In de figuur van koffiemakelaar Batavus Droogstoppel verschijnt een onsterfelijke karikatuur van de Hollands-calvinistische ondernemer ten tonele, die met zijn welbegrepen en godsvruchtig eigenbelang het systeem van onderdrukking in stand houdt.

Première in Zevenaar

‘Havelaar de Musical’, geschreven door Bert Simhoffer, geregiseerd door Pauline Wittebol, gaat in première op 7 februari 2020 in het Musiater te Zevenaar. De productie ligt in handen van Lieke Wijntje en wordt ondersteunt door studenten van de opleidingen; Sound en Vision, Make-up & Hair Artist en Event.

Voor meer informatie of kaarten kijk op https://liemerskunstwerk.nl/het_musiater/   of bezoek één van onze social media kanalen.