M-Lab vraagt via Voordekunst.nl nogmaals je hulp, dit keer voor Een Wintersprookje. We weten dat het de tweede keer is in korte tijd, maar helaas is dit voor M-Lab noodzakelijk om te kunnen overleven.

Help jij M-Lab met het laatste beetje financiering dat we nog missen? Met iedere €10,- is M-Lab al erg geholpen. 

Deze kerstvakantie is de nieuwe Nederlandse familiemusical Een Wintersprookje te zien in Theater M-Lab. The Winter’s Tale is één van de minder bekende stukken van Shakespeare en oorspronkelijk geschreven voor volwassenen. M-Lab maakt er een eigentijdse familiemusical van voor iedereen van 8 tot 89. Het gaat over domme en onhandige volwassenen die fouten maken, maar toch vergeving krijgen. En over een avontuurlijk jong stel die het allemaal anders wil én gaat doen. Een Wintersprookje is een geestig verhaal over de liefde en vriendschap die uiteindelijk overwinnen. Deze warme familievoorstelling is exclusief te zien in Theater M-Lab tijdens de koude winterdagen, van 21 december t/m 7 januari.

De nieuwe muziek en het script zijn klaar en de repetities zijn inmiddels gestart. Helaas missen we nog een klein stukje financiering om deze musical zoals gepland op de planken te krijgen. Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van deze nieuwe Nederlandse musical? Help M-Lab alstublieft om de begroting rond te krijgen. Zij bedanken u graag heel hartelijk met tegenprestaties die niet alleen interessant zijn voor u, maar zeker ook voor uw (klein-) kinderen, neefjes, nichtjes, buurkinderen, oppaskinderen of noem maar op! Steunen kan vanaf €10,-.

Een Wintersprookje wordt geproduceerd door M-Lab, het unieke laboratoriumtheater dat publiek een nieuwe vorm van musicals laat zien en ervaren. Wij geven kansen aan jonge professionals om hun talenten over het voetlicht te brengen. Daarnaast bieden we nieuwe Nederlandse makers een podium hun ideeën om te zetten in daadwerkelijke producties. Zo brachten we de afgelopen vijf jaar 40 muziektheatervoorstellingen waaronder De Gebroeders Leeuwenhart, Urinetown en Spring Awakening. Voor onze inspanningen ontvingen we o.a. 11 Musical Awards. Ook ontving M-Lab de Prijs van de Kritiek voor de waardevolle bijdrage aan de Nederlandse podiumkunsten.

Artistiek leider van M-Lab Sieta Keizer stelde een creatief team samen dat vanuit hun verschillende achtergronden (onder meer toneel en popmuziek) deze nieuwe musical maakt. Jan Groenteman componeerde de muziek en schreef de liedteksten. Hij werkte eerder voor o.a. Paul de Leeuw, Birgit Schuurman, Toneelgroep Oostpool en Het Huis van Bourgondië. Sytze Schalk is verantwoordelijk voor het script en studeerde onlangs af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Marije Gubbels (tg. Bloody Mary, Stella Den Haag, Tafel van Vijf) neemt de regie voor haar rekening.

De vijfkoppige cast bestaat uit Lard Adrian (Toneelgroep Oostpool, Het Filiaal), Lynn Jansen (Calender Girls, Klein Duimpje), Albert Klein Kranenburg (The Lion King, Toneelmakerij), Oedo Kuipers (student Fontys Conservatorium Tilburg) en Liss Walravens (Disney’s On Tour, The Wild Party). Zij worden live begeleid door de muzikale broers Jan en Keez Groenteman.

Kijk hier voor meer informatie.