Na de introductie van een eigen Luxor Musical Koor start het Luxor Theater begin februari met eigen musicalklassen. Kinderen en jongeren tussen de 10 en 21 jaar kunnen zich aanmelden voor de Luxor for Kids Musicalklas of de Musical Topklas. Een serie workshops in de studio van het nieuwe Luxor Theater waarin, onder leiding van professionele musicaldocenten zoals Esmée van Kampen, wordt toegewerkt naar een showcase voor publiek. Het Luxor Theater gaat hiermee een samenwerking aan met Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland.

“Met de verschillende musicalklassen willen we een jongere doelgroep kennis laten maken met ons mooie theater” zegt Carlijn Sonneveldt, programmeur van het Luxor theater. “We willen ons publiek activeren, zodat de betrokkenheid met ons theater wordt vergroot. Luxor is meer dan alleen een gebouw met voorstellingen; bij ons valt er veel meer te beleven”. Voor de verschillende musicalklassen is een samenwerking gestart met Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland. “Theaterles in een theater is iets fascinerends voor kinderen en jongeren” zegt Theo Ham, directeur van het Jeugdtheaterhuis. “Je krijgt les op de plek waar het allemaal gebeurt, je ziet de acteurs door het gebouw lopen en de decors binnenkomen. Een betere plek om zelf met toneel aan de slag te gaan, is er niet.”

Luxor for Kids Musicalklas
Op 3 februari wordt gestart met een musicalklas voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Een serie van 15 lessen waarin de combinatie van zang en dans, koorzang, solo-performance en zelfvertrouwen centraal staan. Met musicaldocenten Loes Nuijten en Suzanne Mol wordt toegewerkt naar een showcase voor publiek die wordt samengesteld met musicalnummers uit onder andere Oliver!, Belle en het Beest, Grease en Matilda. De lessen vinden plaats in de studio van het nieuwe Luxor Theater op woensdagmiddagen tussen 14.00 – 17.15 uur. De kosten voor deelname aan de Luxor for Kids Musicalklas bedragen € 255,-.

Luxor Musical TOPklas
De Luxor Musical TOPklas bestaat uit twee leeftijdsgroepen die onder leiding van musicaldocenten Esmée van Kampen en Kelvin Wormgoor vanaf 30 januari elke zaterdag repeteren in de studio van het nieuwe Luxor Theater. Deelnemers tussen de 13-15 jaar repeteren van 11.00-14.00 uur en deelnemers tussen de 16-21 jaar van 14.30-17.30 uur. De workshops zijn opgebouwd uit vier blokken waarin zang- en speltechniek, tekstinterpretatie, koorzang, solo-performance, zelfvertrouwen en spelen voor publiek centraal staan. De kosten voor deelname aan de Musical TOPklas bedragen € 300,-.

Kijk voor meer informatie hier