Het wachten is ten einde voor de cast van de cultmusical Tanz der Vampire van Michael Kunze en Jim Steinman in het Stage Metronome Theatre in Oberhausen.  Luc Steegers gekozen voor de rol van Professor Anbrosius en Filippo Strocchi als de mystieke graaf van Krolock. Andere rollen zijn voor Diana Schnierer als Sarah, Raphael Groß als Alfred, Nicolas Tenerani als Chagal, Anja Backus als Magda, Marja Hennicke als Rebecca, Charles Kreische als Herbert en Lukas Löw als Koukol.
 
De cast bestaat verder uit Rafael Albert, Bianca Benjamin, Tjesse Bleijenberg, Laura Croucher, Kim Folmli, Jonas Hein, Lavinia Kastamoniti, Nadine Lauterbach, Sean McFadden, Ross Meagrow, Robert Meyer, Laura Robinson, Nathan Saxon, Amarbi Tsikushev, Manon van den Berg, Janis van Dorsselaer, Vincent van Gorp en Matteo Vigna (Dance Captain). Speel als Swings: Daniel Eckert, Rhys George, Linda Holmgren, Albert Jan Kingma, Mark Luykx, Celena Pieper en Rosie Porter.

Luc Steegers

Luc begon zijn opleiding aan de MBO theaterschool in Tilburg. Hierna startte hij de opleiding muziektheater aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Zijn zangdocenten waren Edward Hoepelman en Ivar Costenoble. Hij kreeg acteerlessen van Marc Krone, Brigitte Odett, Oda Buijs en Roeland Vos. Danslessen volgde hij bij Daniëlle Waijers, Monique Hombergen en André de Jong. Hij nam deel aan verschillende workshops van o.a. Pia Douwes en Willemijn Verkaik.

Theater:

Tijdens zijn opleiding speelde hij in verschillende voorstellingen. Zo speelde hij in het ensemble van ‘Company’ en was solist in ‘Een Sondheim concert’ beide onder de regie van Koen van Dijk. Daarna speelde hij, onder de regie van Paul Eenens, Assepoesters prins in ‘Into the woods’. Na zijn afstuderen speelde hij de rol van ‘Anthony Hope’ in ‘Sweeney Todd’ waarna hij in de tour versie van de musical ‘RENT’ ging spelen. In Duitsland speelde hij de Prins in ‘Cinderella’ waarna hij in Oostenrijk en Duitsland te zien was in het ensemble en cover Professor Abronsius / Koukol / Nightmare solo in ‘Tanz der Vampire’. Daarna vertrok hij naar Zwitserland TJ te spelen in de broadway hit ‘Sister Act’. In 2019 keerde hij terug naar Wenen om daar te spelen in ‘Jesus Christ Superstar’

Tot de première van Tanz der Vampire op 10 oktober heeft het team van het Stage Metronom Theatre nog veel werk te doen.  Het theater zal in recordtijd worden herbouwd vanaf de nacht van 19 september.

Na de première van Vereinigte Bühnen Wien in 1997 reisde deze musical over de hele wereld. Tot nu toe heeft de show meer dan 9 miljoen kijkers in 14 landen enthousiast gemaakt. Tanz der Vampire biedt een grappige parodie op het vampiergenre, dat de kijker naar geheimzinnig Transsylvanië leidt. Bizarre karakters, charismatische nachtfiguren en nieuwsgierige gebeurtenissen creëren een mix van kippenvel en humor.

De musical neemt kijkers mee op een turbulent avontuur naar mysterieus Transsylvanië. De vampieronderzoeker professor Abronsius en zijn assistent Alfred zijn op zoek naar vampiers om hun bestaan ​​eindelijk te bewijzen. Ze verblijven in de taverne van een klein bergdorp en bereiden zich voor op de jacht op de vampieren. Alfred ontmoet tijdens in de herberg op de mooie Sarah en wordt onmiddellijk verliefd op de jonge vrouw. Ook graaf von Krolock, die een kasteel bewoont in de buurt van de taverne, houdt van haar. Hij nodigt Sarah uit voor de jaarlijkse middernachtbal in zijn kasteel. Ze kan de verleiding niet weerstaan ​​en volgt de uitnodiging van de nobele heer van het kasteel. Professor Abronsius en Alfred voelen het kwaad. Ze wilden Sarah redden van de beet van de graaf.

 
Foto: Neeltje Knaap