Noortje Herlaar en Lottie Hellingman gaan elkaar afwisselen in de rol van Elly in Lazarus. Vanaf eind oktober zal ook Hellingman een paar keer per week de rol van Elly voor haar rekening nemen. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Aanstaande zondag is het dan eindelijk zo ver: de langverwachte Nederlandse première van David Bowie’s Lazarus. We zijn enorm blij met het succes van Lazarus en gaan meer voorstellingen spelen dan oorspronkelijk gepland was. Noortje kan daardoor helaas niet alle voorstellingen spelen, maar ik ben enorm blij dat zoveel goede acteurs zich voor deze voorstelling gemeld hebben. Ivo van Hove en ik konden daardoor kiezen uit de beste mensen voor de rollen in Lazarus. Met Lottie Hellingman kunnen we opnieuw een fantastische actrice toevoegen aan de voorstelling!”. Lazarus, geregisseerd door Ivo van Hove, gaat aanstaande zondag 13 oktober in première in DeLaMar Theater in Amsterdam. Meer informatie: www.bowielazarus.nl
 
Lottie Hellingman
Lottie Hellingman: “Lazarus is voor mij een prachtige samenwerking van twee grote kunstenaars: popicoon David Bowie en de internationaal gelauwerde regisseur Ivo van Hove. Ik ben heel erg blij dat ik hier onderdeel van mag zijn”. Hellingman was te zien in vele toneel- en muziektheaterproducties van onder andere Orkater (Blackface), Het Amsterdamse Bos (Midzomernachtsdroom en Zomergasten) en Sluysmans & Van Warmerdam (Judee Sill). Vorig jaar speelde ze in Het Pauperparadijs in Carré en toerde ze door Vlaanderen met het stuk Twee Zielen. Ze speelde hoofdrollen in televisieseries als Blauw Blauw en De Band en was te zien in de telefilms Deining en Vakantie in Eigen Land. Op het witte doek was Lottie te zien in De Hel van ’63, 100% Coco New York en Retrospekt. Voor haar rol in De Storm werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol en ze won een Gouden Beeld voor Beste Actrice in IJs. Ook presenteerde Lottie jarenlang Jules Unlimited en de Nationale Wetenschapsquiz.
 
Lazarus
David Bowie’s laatste werk was de musical Lazarus. Hij ontwikkelde de voorstelling met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. Van Hove regisseert ook de Nederlandse productie.
Lazarus is een vervolg op het boek The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. Bowie vertolkte zelf de hoofdrol van Thomas Newton in de filmbewerking uit 1976, geregisseerd door Nicolas Roeg. In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alterego Thomas Newton opnieuw. Hij neemt ons mee door zijn leven, dromen en obsessies. Een reis die wordt omlijst door Bowie klassiekers waaronder ‘Heroes’, ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘All the Young Dudes’, ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de voorstelling geschreven en later uitgebracht op Bowie’s laatste album Blackstar. Dragan Bakema vertolkt de felbegeerde rol van Thomas Newton, Noortje Herlaar en Lottie Hellingman zijn te zien als Newton’s assistente Elly en Pieter Embrechts is Valentine. Ook onder anderen Thomas Cammaert, Holly Mae Brood, Shary-An Nivillac, Juliana Zijlstra en Jorrit Ruijs spelen rollen in de voorstelling.
 
Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Albert Verlinde en Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop.
 
Foto: Roy Beusker Fotografie