Eindelijk komt Little Shop of Horrors eens in de originele versie op de planken. Deze cult- musical uit de jaren tachtig wordt volgens het oorspronkelijke script en dus met alle liedjes op het podium gezet. Ook de cast werd speciaal voor deze gelegenheid samengesteld volgens het originele script. Vier vrouwen en vier mannen vertolken de acht hoofdrollen en alle bijrollen. Tot nu toe werd in alle versies de stem van de plant backstage gezongen en bewoog de plant door een poppenspeler. In deze uitvoering is de zanger als de plant Audrey 2 prominent op het podium aanwezig.

Little Shop of Horrors draait om een door Mushnik gerunde bloemenwinkel op de Zeedijk. Daar werken Audrey, die in een stormachtige relatie is verwikkeld met een sadistische tandarts en Simon, een sullige eenling. Hij heeft stiekem een oogje op Audrey. Vanwege tegenvallende klandizie ziet het er somber uit voor de toekomst van de bloemenwinkel. Totdat Simon met een vreemde plant op de proppen komt. Door dit mysterieuze plantje, dat van Simon de naam Audrey II heeft gekregen, bloeit de belangstelling voor de winkel op en wordt Simon een beroemdheid. Maar tegen welke prijs? Want het dieet van de snel groeiende plant blijkt niet te bestaan uit water en zonlicht…

De beste talenten uit Zuid-Nederland komen bij elkaar voor deze komische musical in de stijl van de vroege sixties: de sound van rock and roll, doo-wop en Motown herleeft. Op het podium zien we Rob van Amelsfoort als de teleurgestelde bloemist, Roy van Gils als een bloeddorstige plant en Mark van Amelsvoort als de sadistische tandarts (en acht andere rollen). De rol van de suffige verkoper en amateur botanicus Simon is weggelegd voor Albert-Jan Verhees, de onschuldige verkoopster wordt op het podium gezet door Annemarie Paulusse. Jolijn van Roessel, Jorien van Wees en Elize Jorritsma tekenen voor het meidengroepje dat te pas en te onpas meezingt, kritiek heeft, toelichting geeft en zo het publiek door het verhaal leidt.

De muziek van Little Shop of Horrors is van Alan Menken. Hij is componist van vele Disneyfilms, zoals Beauty and the Beast , Aladdin en Pocahontas en van musicals als Sister Act en A Christmas Carol. Howard Ashman schreef de tekst en regisseerde ook de eerste Amerikaanse versie.
Webiste: www.lsoh.nl
Facebook: little shop of horrors / @littleshopperzzz

Little Shop of Horrors wordt uitgevoerd in het Jan van Besouw in Goirle op 7, 8 en 9 juni 2017. Aanvang 20:00 uur, verwachte einde 22:00 uur. Kaarten 18,50. Een speciaal VIP-sponsorarrangement is te koop voor 23,50. Daarmee wordt deze productie gesteund en staat er na afloop een drankje en een hapje klaar.