De vierdejaars studenten Nikki van Rossum, Sanne Franssen en Simon Daniël Brommer speelden in een van de studio’s hun voorstellingen. Nikki speelde haar voorstelling met de naam “Literatuurlijk Gesproken” en speelt de rol van de schrijfster Eveline Zuid die net haar eerste succesvolle boek, “Helden bestaan niet” heeft uitgegeven.

Het publiek komt binnen tijdens een telefoongesprek van de schrijfster met het radioprogramma “Met het oog op morgen” waarbij de presentator benieuwd is naar haar volgende boek. Hij vraagt zich af of Eveline last zou kunnen hebben van een schrijversblok tijdens het schrijven van haar tweede boek.

Nikki Sanne en Simon-5

Nikki maakte geraffineerd gebruik van de piano waarom heen het grootste gedeelte van haar voorstelling zich afspeelt en de vierde wand werd af en toe geslecht om toch even contact te zoeken met het publiek om dan onverstoorbaar verder te gaan. Begeleid door Joni van Rossum, vertelde Nikki haar verhaal met een mooie komische noot zonder helemaal over the top te gaan. De verwarring en de twijfel van de schrijfster werd duidelijk. Hoe moet dat nu met het tweede boek? Nikkie vertelt en sprankelt en dat is fijn om naar te kijken en te luisteren.

Nikki Sanne en Simon-36

Sanne Franssen en Simon Daniël Brommer spelen hun voorstelling “Mijn tijd met Jou” gebaseerd op “The Last Five Years’. Sanne en Simon spelen een versie die sterk is ingekort in een juiste simple setting die hoort bij dit stuk.

Het verhaal gaat over Anna en Noah die aan het einde van hun relatie zijn. Ze spelen niet samen maar eigenlijk zijn het twee solo’s in een en ze komen maar op een moment daadwerkelijk bij elkaar waarna beide personages in de tijd weer verder uit elkaar gaan. Noah is een schrijver waarvan zijn ster rijzend is waar Anna is haar pogingen om als actrice aan de slag te kunnen telkens weer vruchteloos zijn.

Nikki Sanne en Simon-52

De muziek die normaal door een orkest van 4-5 personen gespeeld wordt, wordt nu alleen door Joni van Rossum gespeeld. Een behoorlijke klus aangezien alles aan elkaar gecomponeerd is. Jason Robert Brown zijn muziek is uniek en schitterend gecomponeerd waarbij de vocale uitdaging voor Sanne en Simon groot is. De verhaallijnen zijn duidelijk te onderscheiden en hoewel het verhaal op verschillende momenten in de relatie van Anna en Noah zich afspeelt blijft het verhaal boeien en is het steeds duidelijk waar in de relatie beide personen zich bevinden.

Sanne draagt alle emoties mooi met zich mee en speelt ingetogen en duidelijk en geeft het personage van Anna haar eigen lading mee. Worstelend met het vinden van een baan en de relatie met Noah.

Nikki Sanne en Simon-68

Simon begint bij het begin van de relatie waarbij hij zich afvraagt of zijn moeder de komst van zijn vriendin wel zal overleven en hij als schrijver steeds succesvoller wordt. Hij probeert Anna te steunen maar de twee personages groeien steeds verder uit elkaar. Simon speelt gedreven en sprankelend waarbij je duidelijk merkt dat de schrijver in zijn personage geniet van het succes maar ook de worsteling in zijn relatie met Anna.

Er zitten subtiele momenten in de voorstelling. De klok die terugloopt in de ruimte waar Anna zich bevindt en de boeken die Noah aan het begin van zijn verhaal bij zich draagt die aan het einde bij Anna weer terug komen die zich dan in dezelfde tijd bevindt. Sanne en Simon hebben dit verhaal op een mooie indringende manier vertelt in een sober decor waar het verhaal thuis hoort en goed tot zijn recht komt.

Klik hier voor de fotoreportage.