Over een paar weken is het zo ver: de Nederlandse Musical Dagen! Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni ademt heel Tilburg musical. Op vrijdag wordt er afgetrapt met de Summer Sing Along en op zaterdag rollen we de rode loper uit voor het Musical Talent Gala en is er een fringe programma.

Summer Sing Along

De mooiste en bekendste musicalhits meezingen onder begeleiding van het Festival Orkest van het Zuiden: musicalliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Summer Sing Along op vrijdag 29 juni in de schouwburg van Theaters Tilburg. Presentatoren én musicalacteurs Mike Weerts en Janouk Kelderman zorgen er samen met Michelle van de Ven (Sweeney Todd), Marcel Visscher (De gelaarsde kat, Beauty & the Beast), Nadine Termeer (Motown Marbles), Fontys-studenten Muziek- en Musicaltheater en de MusicAllFactory van Factorium voor dat de avond een groot feest is.

Musical Talent Gala

Een dag later, op zaterdag 30 juni, vindt het Musical Talent Gala plaats. Dé plek waar jong talent en bekende musicalsterren het nieuwe musicalaanbod van komend theaterseizoen presenteren. Niemand minder dan tv- en radiopresentator Frits Sissing is gastheer. Bezoekers krijgen voorproefjes van de musicals The Lion King, Mamma Mia!, The Addams Family, Evita, The Color Purple, All Stars, Charley, Op Hoop van Zegen, Stil in Mij en A Little Night Music.

Musicalsterren die hun opwachting maken zijn o.a. Jonathan Demoor, Ferry Doedens, Mariska van Kolck, Marjolein Teepen, Terence van der Loo, Levi van Kempen, Annefleur van den Berg, Nigel Brown, Willemijn Maandag, Yannick Plugers, Jeannine La Rose, Carlos de Vries en Jeroen C. Molenaar. Ook deze avond maken Fontys-studenten Muziek- en Musicaltheater hun opwachting.

Fringe programma

Zaterdag overdag is er een programma voor musicalliefhebbers. Op Fontys Hogeschool voor de Kunsten geeft musicalonderzoeker en schrijfster Sanne Thierens een lezing over Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Sinds 2015 doet zij als promovenda onderzoek naar musicals aan de University of Winchester. Aanvang 11:00 uur, toegang is gratis.

In CC Jan van Besouw speelt om 15:00 uur de musical Girlfriends. Een bijzondere gebeurtenis voor de talentvolle jonge studenten van Fontys Musicaltheater, want voor het eerst spelen deze aanstormende sterren een grote musical buiten de muren van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Aanvang 15:00 uur, toegang € 10.

Verkoopinformatie

Tickets voor de Summer Sing Along zijn te koop vanaf € 12,50. Tickets voor het Musical Talent Gala zijn te koop vanaf € 19,50 op www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 of rechtstreeks aan de balie van Theaters Tilburg. Aanvangstijd van beide avonden is 20:15 uur.