Linda Wagenmakers (Miss Saigon) en Lisse Knaapen hebben de rollen van respectievelijk Becky en Dawn te pakken in Waitress. Linda en Lisse spelen de collega’s van hoofdpersonage Jenna, gespeeld door Willemijn Verkaik. Waitress vertelt het verhaal van Jenna, een serveerster die droomt van wat meer geluk in haar leven en al haar liefde in het bakken van taarten stopt. Wanneer er een nieuwe aantrekkelijke dokter (Jonathan Demoor) in haar stad arriveert, zet deze haar leven op de kop. Met de steun van haar collega’s overwint Jenna de uitdagingen in haar leven en ontdekt het perfecte recept voor geluk: lachen, liefde en vriendschap. De musical gaat op zaterdag 10 oktober 2020 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en reist langs de grootste Nederlandse theaters. De kaarten zijn nu te koop, voor het volledige speelschema en de kaartverkoop: www.waitressdemusical.nl.
 
MediaLane brengt, in samenwerking met de originele Broadway producenten Barry & Fran Weissler en de Theateralliantie, de musical Waitress vanaf september 2020 naar de grootste Nederlandse theaters.

Linda Wagenmakers

Linda Wagenmakers gaat de rol van Becky spelen, Linda: ‘Waitress is echt een heerlijke musical en de rol van Becky is fantastisch. Ze heeft veel meegemaakt in haar leven, is een sterke vrouw, maar heeft een geweldig gevoel voor humor. Ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur!’ Linda speelde eerder hoofdrollen in onder andere Miss SaigonRocky over the RainbowLove just a little bit moreHans en GrietjeShhhh… it HappensSpamalot en Witches of Eastwick. In 2000 vertegenwoordigde Linda Nederland op het Eurovisiesongfestival met het nummer No Goodbyes.

Lisse Knaapen

Lisse Knaapen gaat de rol van Dawn spelen, Lisse: ‘Ik verheug me er enorm op om deze rol te gaan spelen. Ik ga een complete metamorfose doormaken naar Dawn, zij is nogal een excentriek type inclusief smetvrees. Waitress is een voorstelling die je op vele manieren raakt, ik kan niet wachten om te beginnen!’ Lisse speelde eerder rollen in IntouchablesSKY en Soldaat van Oranje. Daarnaast speelde Lisse in het tv-programma Het Klokhuis en de indringende solovoorstelling Emma Wil Leven.

Waitress de musical

De viervoudig voor een Tony Award®-genomineerde hitmusical is tot leven gebracht door een baanbrekend, volledig vrouwelijk creatief team. Met de originele muziek en teksten van Grammy® winnaar Sara Bareilles (‘Love Song’, ‘Brave’), een script door de veelgeprezen scenarioschrijver Jessie Nelson (I Am Sam), choreografie door Lorin Latarro en regie door Tony Award-winnaar Diane Paulus. Waitress is een musical gebaseerd op de Amerikaanse gelijknamige film van Adrienne Shelly uit 2007, met Keri Russell in de hoofdrol. Waitress is een doorslaand succes op Broadway en West End. De show toerde door Amerika en Canada en gaat in 2020 in première in Nederland. Met de pakkende liedjes geschreven door Sara Bareilles, een mix van singer / songwriter, blues en pop, heeft de musical de harten van het internationale theaterpubliek veroverd.

Sara Bareilles – Muziek en liedteksten

Sara debuteerde in 2007 met Little Voice en bereikte hiermee in 22 landen over de hele wereld de nummer 1 positie. Sindsdien heeft de internationale ster een bestsellerboek uitgebracht Sounds Like Me – My Life (so far) in Song, en zes studioalbums, waaronder What’s Inside: Songs from Waitress en haar meest recente album: Amidst the Chaos. Voor Waitress ontving ze een Tony Award-nominatie voor Best Original Score, Drama Desk Award-nominaties voor Outstanding Music en Outstanding Lyrics, een Outer Critics Circle Award-nominatie voor Outstanding New Score en een Grammy® Award-nominatie voor Beste Musical Theateralbum. In 2017 ontving ze de Women’s Entrepreneurship Day Pioneer Awards voor haar succes in de muziek en haar inzet voor vrouwen in de gehele Verenigde Naties. Daarnaast werd Sara in 2018 genomineerd voor een Emmy in de categorie Outstanding Supporting Actress in a Limited Series or Movie voor haar rol in Jesus Christ Superstar Live! In 2020 ontving Sara een Grammy® Award voor Best American Roots Performance voor haar nummer Saint Honesty.

Jessie Nelson – Script

Jessie schreef, regisseerde en produceerde Corrina, Corrina met Whoopi Goldberg en I Am Sam met Sean Penn, die een Academy Award-nominatie ontving voor zijn uitvoering. Onlangs regisseerde ze een aflevering van Larry David’s nieuwste serie Curb Your Enthusiasm en Love the Coopers uit 2015 met in de hoofdrol Diane Keaton en John Goodman. Jessie schrijft momenteel het vervolg op Disney’s immens populaire muzikale fantasie Enchanted, humoristisch genaamd Disenchanted. Ze schreef samen Step Mom en The Story of Us en produceerde Danny Collins met Al Pacino en Annette Bening en Fred Claus met Vince Vaughn. Jessie schreef Alice By Heart samen met Steven Sater en Duncan Sheik, ontwikkeld in The National Theatre. Ze begon haar carrière in het theater in samenwerking met Mabou Mines en The New York Shakespeare Festival. Jessie schreef samen het kinderboek Labracadabra. Ze was artistiek directeur van het Sundance Institute’s Writers Lab.