Zet drie geheel verschillende dames in een lift van een beauty toren. Als die lift dan ook nog eens urenlang vast komt te zitten dan worden die verschillen ineens kleiner en kan het gebeuren dat die dames elkaar beter leren kennen en worden de verschillen overbrugbaar. Het verhaal van de muzikale komedie ‘Liften’ in een notendop.

Marleen van der Loo, Joke de Kruijf en Mariska van Kolck spelen de rollen in deze komedie die zich, bijna vanzelfsprekend, in een lift afspeelt. De speelruimte van de lift wordt vergroot op het moment dat een gebeurtenis, die bepalend is voor een van de vrouwen, uitvergroot wordt en de vrouwen als het ware even uit de lift stappen.

Elke vrouw in de lift van de beauty toren heeft haar eigen verhaal. Veronique Défort (Mariska van Kolck) is een succesvolle zangeres die onder de loep ligt bij de paparazzi en die de beauty toren regelmatig bezoekt. Stewardess Karlijn (Marleen van der Loo) is een onzekere vrouw die een relatie heeft met een veel jongere man die een totaal ander leven leidt. Saskia, Joke de Kruijf, werkt bij de Beauty toren waar ook haar man als chirurg werkt.

Als de vrouwen vast zitten in de lift gaan er flessen wijn open en wordt van alles besproken. Zeker omdat deze vrouwen zo verschillend zijn en hulp lang op zich laat wachten. De chemie of spanning tussen de vrouwen ontbreekt af en toe waardoor deze komedie de aandacht niet altijd vast kan houden.

Deze muzikale komedie wil te veel vertellen en laten gebeuren. Daardoor krijgt het publiek niet de tijd om alle gebeurtenissen goed door te laten dringen. De contrasten in deze komedie zijn groot. Het verhaal schiet van komisch naar dramatisch en omgekeerd. Alle scenes lijken op zichzelf te staan en de samenhang, spanning en timing ontbreken.

Wanneer Marleen van der Loo een dialoog begint met de man die hen uit de lift probeert te halen, krijgt haar rustige spel de aandacht die dit verdient en ontstaat er dynamiek met het publiek en pakt ze haar moment.

Liften is bedoeld als een komische en ontroerende voorstelling maar dat is niet helemaal van de grond gekomen. Het feit dat deze drie vakvrouwen samen in één productie staan is geen garantie voor succes.

Klik hier voor de fotoreportage

Meer informatie op www.il-entertainment.nl