Leon de Graaf studeerde aan de Lucia Marthas Academie en stond de afgelopen vier jaar in zeven verschillende producties in maar liefst vier verschillende landen. Zo was hij o.a. te zien in Billy Elliot, Evita ( Wenen ), Footloose ( Wenen ), A Chorus Line, Billy Elliot ( Engeland ) en Grand Hotel ( Oostenrijk ). Momenteel speelt hij in het ensemble van Alladin in Stuttgart.

Vandaag heeft hij echter zijn première als Alladin. In anderhalve week heeft hij de rol ingestudeerd. Zeer waarschijnlijk speelt hij samen met Nienke Latten die de rol van prinses Jasmine speelt.

Aladdin

Het tijdloze verhaal van Aladdin, Jinni en de drie magische wensen is al generaties lang van generatie op generatie geliefd. Samen beleven Aladdin, Genie Jinni en prinses Jasmine prachtige avonturen in de fascinerende wereld van een oosters koninkrijk.

Met slechts een vleugje van de magische lamp neemt Aladdin het publiek mee op een reis naar een wereld vol gewaagde avonturen en tijdloze romantiek. De wereldberoemde liedjes uit de Oscar-winnende Disney-film, evenals vele nieuwe composities die exclusief zijn geschreven voor de Broadway-productie, zullen het publiek boeien en de musical een onvergetelijke live-ervaring maken.

Aladdin is het werk van een team met een indrukwekkend aantal prijzen. Samen hebben de verantwoordelijke creatievelingen twintig Grammy’s, zeventien Tony Awards en dertien Oscars gewonnen. Hun ervaring is verwerkt in de ontwikkeling van deze buitengewone musical.

Meer dan 350 medewerkers hebben de uitgebreide kostuums voor Aladdin en met extravagante stoffen ontwikkeld – o.a. uit Marokko, Turkije, India, Frankrijk en Duitsland. De gewaden hebben het allemaal: ze zijn gevuld met miljoenen originele Swarowski-kristallen. Slechts een enkel kostuumstuk uit de muzikale finale wordt gesierd door meer dan 1.400 sprankelende parels en sprankelt met het prachtige podium op de weddenschap.

De technische kenmerken van deze musical zijn ook fascinerend: meer dan 80 speciale effecten – inclusief pyrotechniek, bewegende levels, spectaculaire transformaties van het podium en de sensationele nachtelijke tapijtvlucht door Aladdin en prinses Jasmine hoog boven het podium – zijn adembenemend.

Uiteraard wensen wij hem veel toi toi toi.

Bekijk ook de vlogs van Nienke Latten over Aladdin: Nienke Latten in musical Aladdin als Jasmin