Vandaag vond de eerste repetitie plaats van de musical Lelies in het Fakkeltheater in Antwerpen. Het gaat hier om een herneming van de oorspronkelijke productie uit 2011. In deze versie van deze musical hebben creatives Sam Verhoeven en Alard Blom een aantal veranderingen doorgevoerd maar is de cast vrijwel ongewijzigd gebleven. Twee nieuwe namen prijken op de affiche: Ivo Chundro en Floris Devooght.

De musical is gebaseerd op het toneelstuk “Les Feluettes” en gaat over een man die in een gevangenis zit voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd. Voor hij sterft, zweert hij de werkelijke dader te confronteren met de waarheid. Maar als de spoken van het verleden eenmaal uit de mist treden, zal niets ooit nog hetzelfde zijn…

De musical ging in 2011 in première in Antwerpen. Pers en publiek waren laaiend enthousiast over deze 5-sterrenvoorstelling. Mensen die deze musical nog niet hebben gezien en houden van een goed intrigerend verhaal met schitterende muziek krijgen nog een tweede kans. Opvallend is dat alle castleden er weer heel veel zin in hebben om Lelies weer op de planken te brengen en met veel liefde praten over de mooie musical. Ze hebben geen moment geaarzeld toen ze gevraagd werden voor deze musical. De cast bracht een aantal nummers begeleid door het orkest en het is opvallend hoe intiem de muziek is in deze productie en alles meteen lijkt te kloppen tussen orkest en cast.

De cast bestaat uit: Hans Peter Janssens, Door Van Boeckel, Timo Descamps, Matthew Michel, Leendert De Vis, Ara Halici, Sebastien De Smet, Laurenz Hoorelbeke, en Floris Devooght.
Regie: Martin Michel
Auteur: Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven
Begeleiding: zevenkoppig live orkest
Muzikale leiding: Pol Vanfleteren

IMG 0641

Deze bijzondere musical werd in 2012 bekroond met 5 Vlaamse Musical Prijzen, waaronder die van ‘Beste Musical’ en ‘Beste Regie’. Deze musical zal spelen van 5 tot en met 22 februari in de Rode Zaal van het Fakkeltheater en zal daarna nog op tournee gaan door België. Het is jammer dat de mooie musicals die in België gemaakt zijn nooit naar Nederland komen.

Lees ook: Lelies is ontroerend mooi

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik