Om het publiek meer verdieping te bieden rond theaterbezoek biedt het Luxor Theater in Rotterdam komend seizoen weer een vol programma van lessen, activiteiten en workshops die aansluiten op de programmering van het theater. Iedereen vanaf 7 jaar kan nu zelf aan de slag.

Voor jonge enthousiastelingen

Kinderen en tieners leren bij de musicalklassen de eerste beginselen van het theatervak: bewegen, zingen en dansen. Bij het MusicalLAB kunnen jongeren meer leren over stemgebruik, houding en het daadwerkelijk staan op een podium. Daarnaast zijn er hiphop danslessen (door het bekende gezelschap Xclusiv), leer je meer over spoken word (metSpraakuhloos-oprichter Tomáš de Paauw) en kan je leren fotograferen met fotograaf Salih Kiliç.

Activiteiten voor volwassenen

Met het Luxor Musicalkoor, dat alweer zijn vijfde jaar in gaat, worden onder leiding van dirigent Hans Cassa (o.a. Montezuma’s Revenge) bekende en minder bekende musicalnummers ingestudeerd.

Theaterorkest De Bak, dat onder leiding van Keimpe de Jong eigenwijze theatermuziek speelt, is nog op zoek naar diverse muzikanten.

Naast deze reguliere activiteiten worden er ook workshops georganiseerd die gerelateerd zijn aan de programmering van Luxor. Zo zijn er dansworkshops (Nederlands Dans Theater en Hello Dolly), zangworkshops (Company en Annie) en een acteer workshop (Amadeus). Met twee leden van het redactieteam van Dit was het nieuws leert men om scènes te schrijven voor cabaret.

Meer leren over opera kan in de operacursus, georganiseerd door De Doelen, Theater Rotterdam, het Luxor Theater en Pathé. Cursisten bezoeken drie (of vier) opera’s en leren op de cursusavonden meer over de betreffende voorstellingen.

De meeste activiteiten starten eind september, begin oktober. Workshops die gerelateerd zijn aan een voorstelling, vinden plaats rondom de speeldatum. Bijna alle activiteiten zijn in de studio van het nieuwe Luxor Theater.

Proefles op 15 september

Voor kinderen die nog niet zeker weten of de musical- of opleidingsklassen iets voor hen zijn, worden er proeflessen gegeven op zondag 15 september 2019. Voor het Musicalkoor worden drie kennismakingsrepetities georganiseerd.

Meer informatie

Op www.luxortheater.nl/academy zijn alle inhoudelijke informatie, prijzen, tijden en aanmeldingsmogelijkheden te vinden.

Foto: Luxor Theater