Laura Tesoro is in Nederland misschien niet zo bekend maar in België heeft deze 22 jaar jonge actrice en zangeres haar sporen reeds verdient. Zo was ze al te zien in de musicals Annie en Domino en vertegenwoordigde ze België op het Eurovisie Songfestival. Gisteravond speelde zij haar première in de spektakel-musical ’40-45’.

Twee broers Staf en Louis groeien op in deze roerige tijd en zijn hartsvrienden totdat de oorlog hun wereld totaal op zijn kop zet. Zeker als Louis de joodse Sarah Liebman ontmoet en Staf zich aansluit bij de SS.

Laura speelde rol van Sarah en deed dat geweldig. Haar warme stem en spel maken dat je Sarah direct in de armen sluit. Voeg daarbij het samenspel met James Cooke, die de rol van Louis speelde, en dan voel je je meteen zeer betrokken bij het verhaal van deze twee mensen. Als publiek moet je dan wel ontroert raken en heel erg meeleven.

Dat kan ook niet anders door de geweldige setting die aangeboden wordt door Studio 100, de producent van dit geweldige spektakel. De mix van een verhaal over de familie Segers, dat je meesleept in de keuzes die in de oorlog werden gemaakt, het geweldige speelvlak en de schitterende muziek maken dat je helemaal op gaat in deze musical.

Waar Soldaat van Oranje de eerste stap zette in een ander genre musical zette Studio de volgende stap met ’14-18’ waarbij de voorstelling werd gespeeld op een groot oppervlak met veel special effects en een indrukwekkend verhaal. Met ’40-45’ is daar weer een grote stap aan toegevoegd. Waar in ’14-18’ een grote tribune voor- en achteruit bewoog zijn er in ’40-45’ 8 tribunes die dwars door de hele zaal bewegen. Dat klinkt spectaculair en dat is het ook maar het zorgt er daarnaast voor dat je als publiek veel dichter op de scenes zit en bijna in het verhaal zit. Dit is ook in sommige scenes ook echt het geval. Daarnaast zijn daar nog een groot aantal effecten aan toegevoegd die ervoor zorgen dat je af toe echt voelt of je midden in de oorlog zit.

Puurs lijkt vanuit Nederland een eind rijden, maar het ligt maar een stukje na Antwerpen en deze musical is de reis absoluut waard. Er is naast het theater een heel dorp op getrokken waar u een hapje kunt eten voordat u de voorstelling bezoekt en anders is het gezellige Antwerpen ook zeker een bezoek waard. Deze musical moet je gezien hebben.

Meer informatie vindt u op https://40-45.live/

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Lees ook: Musical ‘40-45’ zet Vlaanderen met de mond vol tanden en Zeer geslaagde première voor James Cooke in musical 40-45