Laura Ponticorvo, Johnny Kraaijkamp, Chris Tates, Guido Spek en Mylène d’Anjou doen mee in de musical Verliefd op Ibiza. Dat maakt producent Rick Engelkes vandaag bekend. Ook Juneoer Mers, nu nog te zien in The Lion King en Charlene Sancho (Soof de musical, Woef Side Story) doen mee. De regie is in handen van Joep Onderdelinden en Rutger de Bekker is verantwoordelijk voor de muziek. Het script is van Lucas de Waard. De voorstelling gaat op 3 februari 2020 in het DeLaMar Theater in Amsterdam in première en maakt daarna een tour door het hele land.

Producent Rick Engelkes: “Fantastische acteurs hebben we weten te casten voor deze feelgood musical. In de film speelde ik zelf de rol van het oude pop-icoon Lex, maar ik ben blij dat Chris Tates dit op toneel doet! En ik ben ook zeer enthousiast over het script en de muziek; de kracht van de film is omgezet naar een bijzondere beleving in het theater. Wat ons betreft zullen de toneelvloeren vanaf volgend jaar veranderen in een plek waar men de liefde viert, onzekerheid omzet in bravoure, zingt, danst en speelt.”

Verschil met film

Verliefd op Ibiza vertelt het verhaal waarin iedereen rondom het ex-pop icoon Lex (Chris Tates) verliefd wordt. Op nieuwe gezichten, oude bekenden, nieuwe kansen, waanideeën en op het eiland zelf. En ieder karakter ver weg van huis, onder de verraderlijke vakantiezon, allemaal net iets meer durft te ondernemen. De musical is gebaseerd op de gelijknamige film (één van de meest succesvolste Nederlandse bioscoopfilms) maar kent een aantal verrassende elementen. Nieuw is bijvoorbeeld de rol van Johnny Kraaijkamp als de moeder van Lex, een vrouw geboren als man en de rol van vlogger Elsa (Laura Ponticorvo).

Over Verliefd op Ibiza

Cast: Chris Tates (Lex) Johnny Kraaijkamp (Karla, moeder van Lex), Guido Spek (Kevin, voetballer), Mylène d’Anjou (Irma, ex van Lex), Laura Ponticorvo (vlogger Elsa), Juneoer Mers (Ronnie, zoon van Lex), Charlene Sancho (alternate Elsa).

Script: Lucas de Waard, liedteksten Allard Blom

Regie: Joep Onderdelinden

Muziek: Rutger de Bekker

Eerste try-out: 18 januari 2020.

Première: maandag 3 februari 2020, DeLaMar Theater Amsterdam

Tour tot en met mei 2020 – zie speellijst op www.rep.nu

Fotocredit: Govert de Roos