Afgelopen week was het Ladies Night in Klein Carre, het zoldertheater van Theater Carre. Julia Herfst, Nikki van Rossum, Sanne Fransen, Eva Jonker en Laura ter Horst brachten onder muzikale leiding van pianist en zanger Billy Maluw en een avondvullend programma.

Nikkie en Julia brachten hun voorstelling “Adviseren doe je zo”. Een voorstelling die gaat over twee televisiepresentratices die opgaan voor de AVRO-Televisierring waarvoor ze al vijf maal genomineerd waren maar deze ring nooit gewonnen hadden. De dames besluiten tegenover de uitreiking van de ring, hun eigen show te programmeren om nu die fel begeerde prijs te winnen. Tijdens de uitzending blijkt echter dat hun grootste concurrent er toch met de prijs vandoor gaat. Julia en Nikki combineren komisch theater met zang waardoor een mooie mix van theater ontstaat die ze spelen in hun eigen stijl.

Ladies Night 12

Sanne Franssen laat daaropvolgend zien dat zij een vrouw is die kan vertellen met haar mimiek, zang en spel. Sanne heeft de Jos Brink Genesius-penning gewonnen en ook nu blijkt geheel verdiend. Met een mooie selectie van nummers zoals het “Het eerste gebod” , “De nuttelozen van de nacht”, “Een pilletje voor de pep” en “Grote Blote Man” vertelt ze van elk nummer in woord en gebaar het verhaal. Sanne werd begeleid door Joeri Grooff en Billy Maluw.

Ladies Night 29

Eva Jonker was ziek tijdens Stoffer en Blik in Klein Carre en kreeg nu de kans om haar solo op te voeten. Ze speelde een meisje, Jessica, die hopeloos verliefd was op een jongen, Erik van Foto Klein, die ze had leren kennen als kassière bij de supermarkt. Jessica is niet zo maar verliefd en ondanks de onschuldige uitstraling van Eva staat daar ineens een gevaarlijke vrouw die alles doet om Erik te krijgen. Eva weet de onschuldigheid te ontstijgen en dan obsessieve meisje te worden waarvan toch elke man wel een beetje bang wordt.

Ladies Night 40

De laatste solo werd gespeeld door Laura ter Horst die in haar solo een aantal nummers zong waarvan een aantal met Billy Maluw. I have nothing, Suddenly Seymore (omgedoopt tot Suddenly Billy), waren een paar nummers die Laura met een stukje humor op de planken bracht. Billy Maluw, die zelf ook regelmatig optreedt zong ook hier af en toe even mee als enige man tijdens deze hele Ladies Night (behalve bij de solo van Sanne met Joeri Grooff) waarmee Klein Carre er voor dit seizoen opzit. De studenten van de FSA gaan nu op voor hun eindejaar voorstellingen. Meer informatie vindt u op http://www.franksandersakademie.nl.

Ladies Night 54

Klik hier voor de fotoreportage.