De musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, met in de hoofdrol Simone Kleinsma, speelt op 13 januari aanstaande zijn allerlaatste voorstelling in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Toen we begonnen met de ontwikkeling van deze voorstelling wisten we dat het werk van Annie M.G. Schmidt nog altijd actueel is, maar dat de voorstelling zo’n groot succes zou worden hadden we niet durven dromen.
Het is een heel bijzondere voorstelling: bejubeld door pers en publiek, de vier prachtige Musical Awards die we in ontvangst mochten nemen, de uitverkochte zalen en zelfs wachtrijen voor de kassa, de verlenging in het heerlijke DeLaMar Theater en als op 13 januari het doek valt zijn er maar liefst 340 voorstellingen gespeeld en hebben 250.000 mensen de voorstelling gezien. Een fantastische prestatie voor deze geheel nieuw ontwikkelde Nederlandse musical. Met veel dankbaarheid en trots nemen we op 13 januari dan ook afscheid van een show die we daarna ‘in een doosje doen en bewaren, heel goed bewaren’.” De laatste kaarten voor Was Getekend, Annie M.G. Schmidt zijn vandaag in verkoop gegaan. Meer informatie: www.anniemgdemusical.nl

In de huid van Annie M.G. Schmidt

In Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is Simone Kleinsma alle voorstellingen te zien in de titelrol. De transformatie van Simone in Annie M.G. Schmidt is te zien in een bijzondere video, die vanaf vandaag te zien is op het YouTube-kanaal ‘BackStage’ van Stage Entertainment Nederland. Simone Kleinsma: “Ik vind dit een feestje om te doen. Het blijft ook na 280 voorstellingen ontzettend leuk om in de huid te kruipen van Annie. Ik verheug me er dan ook enorm op om ook de komende maanden haar jasje nog aan te mogen trekken.” De video is te bekijken via deze link: https://youtu.be/XLPCQyb3M5w

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. (Simone Kleinsma) blikt met haar zoon Flip (William Spaaij) terug op haar leven. Samen lopen ze op een unieke manier door de successen, liefdes, liedjes en verdriet(jes) in Annies leven. Bekende liedjes als ‘Margootje’, ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag’ en ‘Vluchten kan niet meer’ en bekende karakters als Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Abeltje maken de voorstelling tot een feest van herkenning. Ook onder anderen Wim van den Driessche, Marjolijn Touw en Jeske van de Staak zijn te zien in de voorstelling.
Was Getekend, Annie M.G. Schmidt ging op 24 september 2017 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Na een succesvolle tournee door heel Nederland is de voorstelling sinds juni alleen te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. In januari werd de voorstelling bekroond met maar liefst vier Musical Awards, waaronder die voor Beste Musical.