Zaterdagmiddag eind juni. De zaal van het Beatrixtheater is net leeg gelopen na een wederom waanzinnige show van The Bodyguard. De superster Rachel Marron is wederom gered door haar bodyguard Frank Farmer. Die op zijn beurt weer geholpen werd met het ontmaskeren van de stalker door de CIA-agent Ray Court. Laatst genoemde gespeeld door Robbert van den Bergh. Musicalsites.nl heeft een interview met Robbert aangezien hij die zaterdagavond zijn laatste keer Ray Court speelt.

De vernieuwde flexwet veroorzaakt dit vroegtijdig vertrek uit deze succesvolle productie. ‘Wanneer je drie contracten op rij doet bij dezelfde producent of werkgever dan moeten ze je of een vast contract aanbieden of laten gaan. Stage Entertainment doet niet echt aan vaste contracten dus dan ga je de zogeheten flex in’, legt Robbert uit. ‘Na Jersey Boys, Moeder Ik wil bij de Revue en dan nu The Bodyguard wist ik dat het eraan zat te komen’. Robbert noemt direct ook even een fractie van zijn staat van dienst, meest bekend als Nick Massi in Jersey Boys en nu naast Ray Court ook de cover van de hoofdrol Frank Farmer. Die laatste mag hij zondag nog spelen. ‘Ja, ik mocht kiezen’, aldus Robbert. ‘En ik vind Ray Court een leuke rol, ik heb hem met plezier gespeeld maar ja het zijn maar vier (kleine) scenes, Frank is toch de hoofdrol. Ik vond het wel leuk om met een ‘bang!’ eruit te gaan.’

Wat het dubbel maakt is dat de afgelopen drie producties ook allemaal in het Beatrix Theater speelden. ‘Ja dat is echt dubbel voor mij. Vijf shows totaal en drie jaar achter elkaar gedaan, ik ken het gebouw en de mensen. Drie jaar lang elke dag op en neer en nu stap ik uit een trein die daarna doorgaat.’ Een nieuwe ervaring voor Robbert. ‘Ja normaal kwam er daarna een productie of zelfs overlapping, nu stop ik en gaat het hier gewoon door.’ Mooi bruggetje naar de toekomstplannen.
‘Spelen is gewoon mijn droom. Acteren is mijn passie en ik wil me meer gaan focussen op film en televisie. Ik heb wat audities lopen en er zijn wat kleine dingetjes die er aan gaan komen’. (Iets met een brillenreclame en een spoedeisende hulparts). Op de vraag wat er buiten werk om op de agenda staat is het antwoord iets lastiger. ‘Even tot rust komen denk ik. Ik hou van mijn werk en van hard werken dus ik vind het wel lastig nu even.’

Vanaf volgende week wordt de rol ingevuld door Roy Kullick, die we kennen van o.a. Footloose. ‘Roy is nu een keer op vier op geweest en zal na mijn vertrek de rol in zijn geheel overnemen.’ Met zijn Musical Award nominatie in 2009 niet de minste maar hij heeft dan ook ‘big shoes to fill’. Musicalsites heeft hem al mogen bewonderen en kan u gerust stellen dat dat wel goed komt.

IMG 3943

Robbert glimlacht wat ongemakkelijk op de vraag wat de fans nu wel niet moeten zonder hem op toneel. ‘Ja eh… Ik weet dat er veel trouwe fans zijn en kan alleen maar mijn dankbaarheid naar hen uitspreken dat ze toch elke keer weer de moeite namen een kaartje te kopen om mij te zien. Dat vind ik echt bijzonder en waardeer ik oprecht.’ Dat hebben de meesten dan ook massaal gedaan voor de echte allerlaatste voorstelling van Robbert zondagavond. Naast fans zullen ook vrienden en familie Robbert een hart onder de riem komen steken. Of hij ooit terugkeert naar het theater durft hij nog niet te zeggen. ‘Ik weet niet of ik überhaupt nog terugkeer in het theater. Misschien gaat mijn televisie carrière ineens een boost krijgen en is dat het en heb ik geen tijd voor theater. Ik heb geen idee wat me te wachten staat.’ Theater of niet, we gaan vast nog veel horen van Robbert de komende maanden en hij gaat eerst nog genieten van zijn laatste voorstelling zondag.

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons!!

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.