Vandaag vond de laatste finaleronde plaats voor de laatste kinderrollen voor de musical ‘The Sound of Music’. Na vele audities werden tijdens deze kidsfinale de laatste kinderen geselecteerd die uiteindelijk ook zullen spelen in deze familie-musical.

De afgelopen maanden hebben honderden kinderen auditie gedaan voor een rol in de musical en vandaag waren er 36 kinderen aanwezig en zouden er helaas nog twaalf van hen afvallen. De overige 24 zouden te horen krijgen dat ze een rol hebben.

In eerdere audities was er naar de kwaliteiten van de kinderen gekeken. Vandaag werden de groepjes gemaakt gemaakt en werd er gekeken of vocaal alles goed samen klonk. De kwaliteit van de aanwezige kinderen was echter zo goed dat uiteindelijk alle aanwezige kinderen door mochten en toen ging van vreugde het dak van het theater. Als uitsmijter brachten de kinderen samen met Vajen van den Bosch, die de rol van de 16-jarige Liesl zal spelen, nog een keer do-re-mi. Het nummer dat ook tijdens de audities tientallen malen gezongen werd.
Sound of Music kids audities-60

Het is precies 50 jaar geleden dat de film The Sound of Music uitkwam met Julie Andrews in de hoofdrol. En om dat te vieren komt Albert Verlinde Entertainment met een geheel nieuwe versie van deze musicalklassieker. The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is laat Maria de kinderen weer opbloeien. Het hartverwarmende verhaal en liedjes als Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss maken The Sound of Music tot een klassieker die je simpelweg niet mag missen.

Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage

Lees ook:
Bekendmaking cast The Sound of Music 2.0

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.