Volgende week komt de Londense West End productie van CATS nog eenmaal terug naar Nederland. Na een uiterst succesvolle week in Brussel waar meer dan 25.000 bezoekers de katten kwamen bewonderen, is het tijd om terug te gaan naar het Rotterdamse Nieuwe Luxor Theater (van 2 tot en met 7 april). Vervolgens brengen de katten van 9 tot en met 14 april een bezoek aan het MartiniPlaza in Groningen om tot slot in het Chassé Theater in Breda hun Europese tour af te sluiten (17 tot en met 22 april). Op Tweede Paasdag nemen de katten daar definitief afscheid van het Nederlandse publiek. 

Cats

Voor de musical CATS zijn inmiddels al meer dan 125.000 kaarten verkocht in Nederland en België. Na de première in het RAI Theater Amsterdam waren de reacties uitzinnig en trok de musical avond na avond volle zalen. Zowel het publiek als recensenten zijn vol lof over de voorstelling. Vrijwel alle media kennen de musical vier of vijf sterren toe. Zo schrijft de Volkskrant dat de voorstelling voor “ontroering en kippenvel” zorgt, vindt de NRC de musical “een schitterend schouwspel” en spreekt Trouw over een “groots spektakel”. De Telegraaf vindt de musical “zeer, zeer indrukwekkend”. Ook het publiek spreekt in superlatieven. Bezoekers zijn “tot tranen toe geroerd” door het “geweldige spektakel” met “prachtig danswerk en mooie kostuums en grime”: “in één woord fenomenaal!”.

Het verhaal

Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’-katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grisabella om herboren te worden…

Praktische informatie

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.

Kaarten (vanaf €29,90) kunnen besteld worden via www.eventim.nl of via de drie theaters.

De voorstelling is Engelstalig. Er is Nederlandse boventiteling zodat de bezoekers niets van het verhaal hoeven te missen.

Lees ook:
Cats: puur geluk in het theater