fbpx

‘La vie Boheme’ op Fontys Hogeschool

‘La vie Boheme’ op Fontys Hogeschool

Gisteren vond het avondconcert van de derdejaarsstudenten Muziektheater plaats. La vie boheme was gebaseerd op Rent en werd door alle studenten gespeeld. Aangezien er acht rollen zijn en er meer studenten in de klas zijn, was er besloten om de rollen beurtelings te spelen. 

De studenten mochten zelf een keuze maken welke voorstelling ze wilden zingen met de restrictie dat de muzikale begeleiding hoofdzakelijk door een piano werd gedaan. In deze voorstelling werd echter in beperkte mate ook een elektrische gitaar toegestaan. De elektrische gitaar staat symbool voor de muziek van Rent.

La vie boheme 30

Rent is een Amerikaanse rock musical geschreven voor Jonathan Larson gebaseerd op opera La bohème van Giacomo Puccini. Rent was een van de eerste musicals waar expliciet homoseksuele, biseksuele, lesbische en transseksuele personages in voorkomen. De musical gaat over van acht jongeren uit New York die proberen hun hoofd boven water te houden. Ieder met zeen eigen verhaal. Leven in die is moeilijk als het leven in het teken staat van geldnood, een verslaving of aids. In de jaren 90 eiste de Aids-epidemie een groot aantal slachtoffers en de hoofdpersonen moeten in deze tijd in hun kraakpand zien te overleven, terwijl ze worstelen met relaties, liefde, het verlies, creativiteit en aids.

La vie boheme 34

De studenten Pepijn van Bokhoven,Florian Slangen, Tom van der Ven, Luc Steegers, Milan van Waardenburg, Lillian Maandag, April van Amelsvoort, Maureen Mac Gillavry, Tessa Brockhoff, Willemien Dijkstra, Mara Peters en Elise Doorn speelden beurtelings de rollen waarbij ze hun kleding aanpasten aan hun rol zodat het publiek het verhaal kon blijven volgen.

La vie boheme 46

Het was mooi te zien hoe elke student binnen het script en tekst op eigen wijze invulling gaf aan de rollen. Doordat de musical als concert gebracht werd, begeleid door piano (Koos van den Brekel) en gitaar (David Zelig Uijterlinde), werd de zang op de voorgrond geplaatst. Iets waarmee de studenten uitstekend mee om wisten te gaan.

La vie boheme 50

De studenten hebben met beperkte hulp van docenten deze voorstelling gemaakt en uitgevoerd en het resultaat was zoals je mag verwachten van Rent. Met stevige rock, vol emotie en passie brachten de studenten deze musical in een concertvorm waarbij het verhaal met een minimum aan decor toch verteld werd. Een vereiste als je de nummers van Rent brengt. Met dit concert hebben de derdejaarsstudenten Muziektheater van de Fontys Hogeschool het verhaal op een mooie inspirerende wijze verteld aan het aanwezig publiek. Deze voorstelling is het slot van een aantal lunchconcerten die door de studenten werden gegeven.

La vie boheme 69

In de eerste jaren van de opleiding zingen de studenten voornamelijk ensemblezang tijdens die lunchconcerten. Gedurende de opleiding mogen ze steeds meer solo zingen en gisteren was dan de mooie afsluiting van de lessen ensemblezang van Ivar Costenoble. 

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

2018-04-06T21:54:35+00:0014/04/2015 17:32|

Leave A Comment