In samenwerking met Albert Verlinde brengt Music Hall vanaf 16 december 2014 een nieuwe Vlaamse versie van de onsterfelijke musical ‘The Sound of Music’ in Antwerpen en Gent.

Elke reden is goed om het verhaal van de familie von Trapp, met de overbekende liedjes, nog eens op het podium te brengen. Maar laat het nu volgend jaar vijftig jaar geleden zijn dat de verfilming van de Rodgers & Hammerstein-musical in de bioscoop kwam, en meteen een cinemalegende werd.

De rol van kapitein Georg von Trapp wordt in Vlaanderen vertolkt door Kürt Rogiers, die hiermee zijn musicaldebuut maakt. Kürt is bekend als acteur en tv-presentator in Vlaanderen en Nederland, en presenteert sinds 2008 ook de ochtendshow op Q-music, samen met Sven Ornelis.
Als acteur was hij te zien in onder meer ‘Wittekerke’ (vtm), ‘De Wet volgens Milo’ (NET 5 / vtm), ‘Sara’ en ‘David’ (vtm), en in films als ‘Costa!’, ‘Vet Hard’, ‘Phileine zegt sorry’, ‘SL8N8’, ‘Nadine’, ‘Happy Together’ en ‘Zot van A’.
In het theater speelde hij meer dan 200 voorstellingen van ‘Sexual Perversity’ over heel Nederland, en met ‘Stilte aub’ trok hij een jaar lang langs de Vlaamse theaterzalen.
Hij presenteerde ook onder meer ‘De Soundmixshow’ (vtm), ‘Mystery Party’ en ‘Try before you die’ (BNN), ‘De grote sprong’ en ‘Sterren op de Dansvloer’ (vtm).

Maria wordt in Antwerpen en Gent vertolkt door de 22-jarige Charlotte Campion.
Als kind en tiener bouwde ze al een mooi palmares op in onder meer ‘Kuifje en de Zonnetempel’, ‘Doornroosje’ en ‘Annie’. Tijdens haar opleiding Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel vertolkte ze rollen in onder meer ‘Company’, ‘City of Angels’, ‘A Little Night Music’, ‘Spring Awakening’.

Vorig seizoen nam Charlotte de titelrol in ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ (Musical van Vlaanderen) voor haar rekening.
Momenteel is zij te zien in ‘Moby Dick’ en ‘Fleur’, twee voorstellingen van Tweelicht & Zoon.

Kinderaudities
Uiteraard wordt ‘The Sound of Music’ voor een groot deel ook gedragen door de kinderen von Trapp. Om die rollen stevig in te vullen, organiseert Music Hall tijdens de zomervakantie kinderaudities.
Hoe, waar en wanneer wordt later bekendgemaakt, maar kandidaten kunnen nu al een mail sturen, met daarbij een kort cv en een foto, naar auditie@musichall.be.

Praktisch
‘The Sound of Music’ gaat op 18 december 2014 in première in Stadsschouwburg Antwerpen en speelt daar tot en met 28 december.
Vanaf 2 januari 2015 is de voorstelling te zien in Capitole Gent.

Info & tickets:
www.musichall.be of 0900 69 900

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.