Maandag 24 september gaat het toneelstuk Kunst & Kitsch met Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper in première.

Dit bijzonder komische toneelstuk dat speciaal bewerkt werd voor de twee topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper, biedt een fenomenaal staaltje comedy-acteren. Het stuk werd door Peter Shaffer (o.a. ‘Amadeus’ en ‘Equus’) geschreven voor Maggie Smith (o.a. bekend van ‘Downton Abbey’ en ‘Harry Potter’). Verder spelen Arie Cupé (advocaat Hans) en Liza van Zeijderveld (secretaresse Merel) mee in deze voorstelling. De spannende combinatie van acteurs maakt deze uitdagende komedie met haar puntige teksten, onverwachte wendingen en komische situaties een unieke voorstelling die u niet mag missen.

Toergids Lavia geeft rondleidingen in Lakenhuys Leyhof, een oersaai landhuis waar weinig spannends over te vertellen is. Als zij zich met haar ongebreidelde fantasie steeds meer vrijheden permitteert ontdekt zij dat haar toehoorders in toenemende mate enthousiast worden. Mieke, de directrice van de Stichting, wordt hiervan op de hoogte gebracht. Zij gaat poolshoogte nemen en is verbijsterd over de onwaarheden en onzin die Lavia verkondigt om de rondleidingen wat smeuïger te maken. Mieke ontslaat haar op staande voet! Maar Mieke krijgt wroeging en besluit Lavia op te zoeken en hulp te bieden. De wonderlijke en potsierlijke vriendschap die hieruit ontstaat, is een vrijbrief voor fantastische dialogen, fascinerende humor en een onbetaalbare climax.

Jon van Eerd is verantwoordelijk voor de regie.

Kunst & Kitsch staat van 13 september t/m 1 december in de Nederlandse theaters. De premiere is 24 september in Amstelveen