De 3e jaars studenten musicaltheater Fontys gaven maandagmiddag een perspresentatie van de musical Bad Girls. Tevens was Inge Ipenburg aanwezig. De vrouwelijke hoofdrolspeelster van de TV-serie Celblok H waar de musical Bad Girls op gebaseerd is.

Inge vertelde de studenten ter inspiratie over haar rol in de serie en hoe ze deze heeft laten ontstaan. Ook kregen de studenten de tijd om vragen stellen waarbij het voor de studente, die dezelfde rol gaat spelen als Inge, leuk was om de rol meer in detail te bespreken.

Tijdens de presentatie lieten de studenten die stukjes uit de musical zien. En ondanks dat er nog maar kort wordt gerepeteerd en de presentatie plaats vond in een studio op school, was de preview veelbelovend.

Bad Girls-55

“Bad Girls” is een musical van Kath Gotts naar een verhaal van Maureen Chadwick & Ann McManus. In een Nederlandse vertaling van Hans Sleurink. De musical Bad Girls is gebaseerd op de veelvuldig bekroonde Britse televisiereeks over het leven in een vrouwengevangenis in Groot-Brittannië. Tegenstellingen tussen gedetineerden en bewakers, verdeeldheid tussen het gevangenispersoneel en een onverwachte liefde tussen twee vrouwen komen tot een zinderende climax in dit knappe verhaal.

Het studiejaar zit er bijna op. Tijd om een fantastisch jaar af te sluiten met dit jaar een spectaculaire productie. De regie en choreografie is in handen van Martin Michel. De cast bestaat uit Jonge, enthousiaste talenten die vanaf volgend theaterseizoen te zien zullen zijn in o.a. The Sound of Music, Blood Brothers, Tanz der Vampire (Parijs) etc. Kortom de verwahchtingen zijn hoog maar deze studenten zullen er in juli klaar voor zijn om u het verhaal te vertellen van “Bad Girls”.

Regie, Choreografie & Musical Staging: Martin Michel
Vocal coach & vocale arrangementen: Jack Breikers
Pianobegeleiding: Hans Avontuur

Bad Girls-15

De voorstellingen worden gespeeld in het CC Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1 in Goirle op vrijdag 11 juli ( 20 uur ) en zaterdag 12 juli ( 15 en 20 uur ) De kaarten kosten € 15,00. FHK studenten en medewerkers € 10 op vertoon van hun Fontys pasje (excl. servicekosten) Reserveringen: www.janvanbesouw.nlMixed element/text selection – Telefoon: 00.31.(0)13 – 534 34 00

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook:
Uitmuntende solo van Jeroen Dekkers en Terence van der Loo
Sterren op het station met JukeBoxBoys

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.