Op 1 april schoten de cast en creatives voor Kinky Boots de musical uit de startblokken met een knallende perspresentatie. Met de bekendmaking van de cast en een klein voorproefje van de musical mogen we reikhalzend uitzien naar wat ze neer gaan zetten tijdens de première op 11 november 2019. Dat het een grootse musical belooft te worden, is duidelijk. In het buitenland is de musical al goed ontvangen en aan de cast zal het zeker niet liggen.

De hoofdrollen werden al eerder bekend gemaakt. Vajèn van den Bosch zal de rol van Lauren op zich nemen, Jonathan Demoor zal zich over de rol van Charlie buigen en Naidjim Severina verplaatst zich in de flamboyante drag Queen Lola. Naidjim schoof zijn entree dan ook niet onder stoelen of banken. Onder luid applaus schopte hij alle schoenendozen om waar hij achter stond en liet hij het publiek zien dat hij als geen ander op hakken kan lopen. Daarna gaf hij samen met Jonathan een veelbelovend voorproefje van het lied ‘In niets mijn vaders zoon’.

Het verhaal is als volgt: Charlie erft de schoenenfabriek van zijn vader en om een faillissement te voorkomen, besluit hij samen te werken met Lola. Ze besluiten kinky laarzen te maken voor dames, die eigenlijk heren zijn. Zowel enige medewerkers van de fabriek als de verloofde van Charlie zijn hier niet blij mee. Met hard werken hopen Charley en Lola in de Milaan Fashion Week alles rond te hebben om de erkenning te krijgen voor hun inzet.

Internationaal is de musical al gelanceerd. Zo ook in Duitsland, weet alternate Lola Elindo Avastia als geen ander. Eerder werd hij tijdens audities voor Tarzan voor deze rol in Duitsland gevraagd, maar vond het toen nog wat gewaagd. Toen hij zich echter in ging lezen, was hij erg enthousiast. Toen Hans Cornelissen Kinky Boots in Nederland aankondigde, vroeg hij dan ook naar de mogelijkheden voor een alternate Lola. Deze mogelijkheid bleek er te zijn en zo zal hij zowel te zien zijn in de rol van ensemble als ook in de rol van Lola.

Juliëtte van Tongeren, Ricky Kooyenga, Brecht van Arnhem en Jimi Hendrikse zijn studenten van Fontys die stage komen lopen bij deze productie. De uitdaging van de flexibiliteit in de rollen nemen ze met beide handen aan. Om in zo’n grote productie je eerste stappen te zetten is ontzettend dapper en ze kijken heel erg uit naar het moment waarop ze al het geoefende kunnen tonen. ‘We hopen hier onze vaardigheden naar een hoger niveau te tillen’, aldus de studenten.

Dennis Willekens is ook van de partij. Hij zal de rol van fabriekwerknemer op zich nemen. Deze werknemer is het niet eens met de doorgevoerde veranderingen in de fabriek en houdt de gang van zaken graag zoals het was. Dennis geeft aan zichzelf daar totaal niet in te herkennen, omdat hij het nooit gek heeft gevonden dat mannen soms vrouwenkleding dragen. ‘Toch zijn er genoeg dingen waaraan ik me wel heb geërgerd op andere vlakken en die ervaring kan ik mooi in de rol leggen,’ zegt een glunderende Dennis. Hij heeft veel zin om met deze productie aan de slag te gaan. De productie wil laten zien dat iedereen ertoe doet en dat is iets wat de maatschappij hard nodig heeft om te weten.

De complete cast bestaat uit: Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina, Jonathan Demoor, Linda Verstraten, Rick Sessink, Jeroen Phaff, Guillermo Hilversum, Dennis Willekens, Paul Donkers, Sarah Cremers, Martine de Jager, Joey Mick von Grumbkow, Gina Bentvelsen, Mickey Vermeer, Elindo Avastia, Darren van der Lek, Diego González-Clark, Michael Konings, Jeff Aurik, Boudewijn Joannes, Ricky Kooyenga, Jimi Hendrikse, Brecht van Arnhem en Juliëtte van Tongeren.

Kijk voor meer informatie op: https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/kinky-boots

Verslag: Jenny Evendijk
Foto’s: Peggy de Haan