Het is een spannende dag voor De Graaf en Cornelissen. Vandaag starten de repetities van Kinky Boots. Met een cast van 26 personen en 7 orkestleden is het de grootste reizende productie tot nu toe. 

Hans Cornelissen sprak de cast toe en vertelde dat ze al zoveel mee hadden gemaakt. Maandenlang wilden theaters al een preview en dat is heel ingewikkeld als je nog niet aan het repeteren bent. Ook waren ze te zien op de Canal Parade en de Sing-a-long op de Uitmarkt. Met titels als Evita en Titanic is het veel makkelijker om promotie te maken. Iedereen kent het immers al. Kinky Boots promoten was veel lastiger. Kinky Boots is bij het grote publiek onbekend en niet in vier zinnen uit te leggen.

Kinky Boots is een feelgood musical met nieuwe muziek van Cyndi Lauper, swingende choreografieën, een ontroerend verhaal over ‘zijn wie je wilt zijn’ en spectaculaire kostuums en schoenen! De internationaal succesvolle musical is momenteel onder andere te zien op Broadway en op West End in Londen. In New York viel de musical al direct in de prijzen. Kinky Boots werd maar liefst dertien keer genomineerd en won uiteindelijk zes Tony Awards. In Londen ontving de show drie Oliver Awards.

Verhaal

In deze komische musical gaat het om Charlie Price, die de schoenenfabriek van zijn vader erft. Om een faillissement af te wenden, gaat hij samenwerken met de flamboyante drag queen Lola, die als Simon opgevoed werd als bokser. Samen storten ze zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk heren zijn. Niet alle medewerkers van de fabriek zijn even blij met deze nieuwe richting. Ook Charlies verloofde wil er niets van weten. Charlie en Lola, die merken dat ze toch niet zo verschillend zijn, hebben tot aan de Milaan Fashion Week de tijd om alles af te krijgen. Zal het ze lukken?

De Graaf en Cornelissen hebben een langdurige samenwerking met 25 tot 30 theaters onder de noemer de Nationale musicaltour. Dat is om grote producties in grote theaters in het hele land te garanderen. Deze theaters willen dat er naast bekende producties als Titanic ook nieuwe producties komen.

Na het welkomstwoord van Hans Cornelissen was het traditionele taartmoment aangebroken. Iets wat maar net goed ging. De taart kwam over de lopende band en die lopende band werd maar net op tijd gestopt waardoor iedereen dacht dat de taart ervan af zou glijden. De komende weken wordt er van alles uit de kast getrokken om van Kinky Boots een sensatie te maken. Wij kijken al uit naar het volgende persmoment waar de cast een voorproefje zal geven en waar zeer waarschijnlijk fish and chips zullen zijn.

CAST
Naidjim Severina – Simon/Lola
Jonathan Demoor – Charlie Price
Vajèn van den Bosch – Lauren
Linda Verstraten – Nicola & US Lauren
Rick Sessink – Harry & alt. Charlie
Jeroen Phaff – Mr. Price & US George
Guillermo Hilversum – Simon Sr.
Dennis Willekens – Don
Paul Donkers – George
Sarah Cremers – Pat & US Trish + Dance Captain
Martine de Jager – Trish 
Joey van Grumbkow – Richard Bailey, US Don & US Mr. Price 
Gina Bentvelsen – Marge & US Nicola 
Mickey Vermeer – Ensemble & US Marge 
Elindo Avastia – Ensemble & alt. Lola 
Darren van der Lek – Angel 
Diego Gonzalez Clark – Angel 
Michael Konings – Angel 
Jeff Aurik – Angel 
Boudewijn Joannes – Angel 
Jimi Hendrikse – Angel & Swing 
Brecht van Arnhem – Angel, Swing & US Harry 
Ricky Kooyenga – Swing 
Juliette van Tongeren – Swing, US Pat & Marge 
Diverse kids – Jonge Charlie 
Diverse kids – Jonge Lola

CREATIVES
Vertaling – Jurrian van Dongen
Regie & Choreografie – Martin Michel
Muzikale leiding – Alberto Klein Goldewijk
Decorontwerp – Marjolein Ettema
Kostuumontwerp – Arno Bremers
Pruiken & visagie – Bobby Renooij
Lichtontwerp – Coen van der Hoeven
Geluidsontwerp – Jan van Dijk
Assistent choreograaf – Tim van der Straeten
Spelcoach – Joep Onderdelinden
Assistent muzikaal leider – Steven van Gool

Kijk voor meer informatie op: https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/kinky-boots

Lees ook: Kinky Boots, turbo boost

er zijn geen afbeeldingen gevonden