Vrijheid is helaas niet overal vanzelfsprekend. Kleynkoor Academy uit Noordwijk staat daarbij stil tijdens het nieuwe project van het Kinder Kleynkoor: ‘Op weg naar Vrijheid’. In dit project zingen 45 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar mee.

Singer/songwriters Radboud Miedema en Jarin Lourens maakten speciaal voor dit project in opdracht van Kleynkoor Academy het Kinderbevrijdingslied samen met Herma van Piekeren en Chantal van der Klugt (artistieke leiding Kinder Kleynkoor). De tekst is gebaseerd op reacties van kinderen uit de groepen 6 t/m 8 van Noordwijkse basisscholen die hun eigen gedachten over vrede en vrijheid mochten weergeven. Het idee achter het Kinderbevrijdingslied is ontstaan uit de wens om jongeren een groter bewustzijn van ‘Vrijheid’ mee te geven. “Wij willen dit lied zingen met alle kinderen vanuit het féést van Vrijheid! Daarbij ook terugkijkend naar het kind dat de Bevrijdingsdag 1945 zélf beleefde.

En het belang aanstippend van kinderen over de hele wereld die die vrijheid níet ervaren. We bieden door te zingen en dansen hoop en toekomst voor de nieuwe generatie”. Kleynkoor Academy beoogt dat dit lied door alle kinderen van Nederland gezongen gaat worden tijdens de vieringen rondom 75 jaar Vrijheid.

Kinderbevrijdingslied

Het Kinderbevrijdingslied is door leerlingen van het Kinder Kleynkoor ingezongen in de Shamrock Studio’s in Baarn. Ook is er een videoclip gemaakt met beelden van de opname in de studio februari jl.

De release van het Kinderbevrijdingslied zal zijn op 28 maart om 17:00 uur zijn. Op Facebook wordt de lancering gevierd door middel van een lanceervideo gemaakt door de kinderen van Kinder Kleynkoor. Muziek, clip, tekst en bijbehorende choreografie zijn vanaf dan te vinden op https://kleynkoor.academy/kinderbevrijdingslied/ en op streamingdienst Spotify.

Via social media, persberichten in kranten en door zoveel mogelijk met elkaar het lied te delen hopen de makers en alle betrokkenen dat alle kinderen van Nederland dit lied straks met elkaar kunnen zingen. Het liefst met elkaar en anders vanuit de tuin, balkon, raam, deur….

Kleynkoor Academy

Kleynkoor Academy helpt jongeren bij het stimuleren en creatief ontwikkelen van hun muzikaal en cultureel bewustzijn, vooral op vocaal theatraal gebied. Zij helpt jongeren om de liefde voor en het ambacht van zang en performance te ontdekken, waarbij het samen zingen met anderen een bijdrage kan leveren aan het versterken van hun gevoel aan eigenwaarde.

Lees ook:
Rudy Hellewegen kletst met Roel Dirven met ook weer een prijsvraag!!!