Kim-Lian van der Meij zal de vertelstem inspreken die te horen is tijdens de Nederlandse versie van Peter Pan, The Never Ending Story.

Kim-Lian van der Meij is momenteel te zien als prinses Fiona in de musical Shrek. Zij speelde daarvoor hoofdrollen in onder andere Legally Blonde, Footloose en Fame. Verder is zij bekend als presentatrice van het Junior Songfestival, de Musical Sing-a-Long en Strictly Come Dancing.

Peter Pan wordt geproduceerd door de Belgische producent Music Hall en is een internationale arenatour. De show reist na Nederland door naar o.a. Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.

Het originele toneelstuk en boek over Peter Pan zijn geschreven door J.M. Barrie. Het verhaal gaat over Peter Pan, een jongen die kan vliegen en weigert op te groeien. Hij brengt zijn leven door op het fictieve eiland Neverland en is er de leider van de ‘lost boys’. ‘s Nachts keert hij regelmatig terug naar Londen, naar de normale wereld. Tijdens één van zijn nachtelijke uitstappen belandt hij in de kamer van Wendy en haar broertjes. Hij leert hen vliegen en overtuigt hen mee te gaan naar Neverland. Dit droomeiland wordt bevolkt door elfjes, piraten, indianen en vele andere wonderbaarlijke figuren. Geen volwassenen die zeggen wat moet, enkel plezier! Of toch niet?

De Nederlandse inbreng in de internationale cast van Peter Pan bestaat uit Op zoek naar Zorro-finalist Sandor Stürbl (Peter Pan), Milan van Weelden (Kapitein Haak), Marjolein van Haren (Mermaid) en Iris Rodenburg (understudy Mermaid, Wendy en Mrs Darling).

De Britse Lilly-Jane Young zal de rol van Wendy vertolken. Wim Van Den Driessche (Smee), Sara De Smedt (Mrs Darling), Jennifer Ewbank (Tinkelbel), Steven Roox (Understudy Smee, Mr Darling, Peter Pan) vertegenwoordigen Vlaanderen.

De Franse Julia Guez speelt Tiger Lily. De Argentijnse Gerardo Tetilla (John Darling) en Zwitserse Davide Romeo (Michael Darling) maken de cast compleet.

Creatives

Het idee voor deze productie van Peter Pan komt van producent Geert Allaert, Geert Bouckaert heeft vervolgens het script geschreven. Peter Pan wordt geregisseerd door Luc Petit (o.a. Cirque du Soleil), Matt Dunkley (o.a. Pirates of the Carribean) componeert de muziek.

De Nederlandse shows zijn te zien op 14 t/m 16 februari in de Amsterdamse Ziggo Dome. Deze arenashow ging in december 2012 in première in Brussel.

Bron AVRO