Dit jaar viert Theater Terra de 25e verjaardag van Kikker met de voorstelling “Kikker is jarig”. In mei dit jaar stelde producent Theater Terra de musical Kikker is jarig beschikbaar als veilingitem tijdens het gala van de Bart de Graaff Foundation.

Dankzij een gulle gever werd dit ‘veilingitem’ geschonken aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Volgens Mirjam de Graaff had de voorstelling niet beter terecht kunnen komen. Haar broer Bart lag zoals bekend als kind jaren in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en “in zijn tijd” werden dit soort activiteiten nog niet verzorgd. Hij zou er dan ook heel erg trots op zijn dat dankzij zijn foundation de kinderen die hier nu liggen een onbezorgde middag krijgen.
En dat kregen ze! Theater Terra verzorgde met acteurs Wesley de Ridder, Babbe Groenhagen, Dide Vonk en Dick Feld voor een onvergetelijke middag. De grapjes sloegen goed aan en de kinderen werden volop bij de voorstelling betrokken. Zo kreeg Vos flink tegengas bij haar voetbal-opmerking, gaf iedereen aanwijzingen in de zoektocht naar Kikker en verstopten de kinderen zich onder de kussens op de tribune, onder hun jassen en achter hun handen om Kikker te verrassen bij zijn surpriseparty. Dat was niet het enige feestje deze middag: ook de gratis drankjes, suikerspin en zoute popcorn sloegen aan. Even waren de kindjes in de hal van het ziekenhuis niet “ziek”, maar ervoeren ze de magie van theater.

Kikker04

Voor de kinderen in het WKZ die niet in de gelegenheid waren om naar de hal te komen, werd een televisieverbinding verzorgd zodat zij vanaf hun bed mee konden genieten van de avonturen van Kikker, Haas, Eend en Konijn.
Ook genieten van een dagje Kikker in het theater? Dat kan! De familiemusical Kikker is jarig van Theater Terra is tot en met maart 2015 te zien door heel Nederland en Vlaanderen. Voor meer informatie en de volledige speellijst zie: www.theaterterra.nl.

Kikker17

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Verslag en foto’s Gaby Lejeune

Lees ook: 

Waardig jubileum van Kikker met de voorstelling ‘Kikker is jarig’

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.