Met alweer de vijfde ‘Kikker’musical bewijst Theater Terra dat het materiaal uit de boeken van Max Velthuis zich nog steeds uitstekend leent voor theater. Dit keer kunnen de kinderen (en ouders) genieten van het tot leven komen van het verhaal ‘Kikker en de vallende ster’.

Je mag een wens doen!

Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes te kijken naar de sterrenhemel. “Als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen!” zegt Haas. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster pijlsnel door de lucht. De vriendjes van Kikker hebben de vallende ster gezien en doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen… Dat vindt Kikker echt niet leuk en hij gaat proberen om alsnog de wensen uit te laten komen. Hoewel hij zelf ook best graag een wens had gedaan.

Wesley de Ridder kruipt wederom in de huid van Kikker. Hij doet je direct ‘de man achter’ vergeten en brengt Kikker tot leven met charme, zorgzaamheid en loyaliteit naar zijn vrienden Haas, varkentje en eend. Wesley had tevens het regiestokje in handen en dat was best pittig (vertelde hij ons in het videointerview).

Anouk Snel zet een hele vrolijke, ontluikende doch beetje bange Eend neer. Omdat de spelers naar, en dus via, de pop spelen zie je ook echt het karakter van de dieren en dat maakt het voor de kinderen geloofwaardig. De komische noot komt van Pepijn Schwartz als Varkentje. Pepijn zet een beetje onbenullige knullig karakter neer dat met de expressie via de pop en zijn stem tot aardig wat lachsalvo’s bij de kinderen (en ouders) leidt. De slimme wijze Haas wordt gespeeld door Ewout Heijbroek en Ewout zet Haas dan ook echt zo neer.

Naast het spel met de poppen zorgen de acteurs ook zelf voor de changementen. Een ingewikkeld en technisch subliem in elkaar gezet geheel. De interactie met een kind uit het publiek is een leuk moment en zorgt even voor de ontspanning in het verhaal. Het samenspel tussen de vier acteurs is vloeiend en de magie van poppenspel is vanaf de eerste tel voelbaar. Als het doek open gaat, is er direct het ‘aaaah’ gevoel en op een gegeven moment hoor ik een moeder naast mij zeggen: ‘een vioolspelende rat; zoiets heb ik nog nooit gezien’. Dus voor ouders ook zeker geen straf om mee te gaan met kind, buurmeisje, neefjes.

Theater Terra internationaal

Naast dat Uitgeverij Leopold het ook uit gaat brengen als voorleesboek vertelde producent Michiel Morssinkhof ons over de ‘internationale tour’. ‘Kikker en de vallende ster’ zal op tour gaan in zowel Nederland als Belgie. Iets wat we steeds vaker horen bij Theater Terra. De kleine zeemeermin is onder andere ook klaar voor het buitenland en zo zijn er meerdere plannen.

En daarmee bewijst Theater Terra een gouden formule in handen te hebben! De hoogstaande kwaliteit en de cast die het spel maakt, bewijzen hun verdiensten. Of zou daar ook een vallende ster langs gekomen zijn? Laten we in ieder geval hopen dat de wensen van Theater Terra allemaal mogen uitkomen.

Voor meer info over de tourdata kun je kijken op www.theaterterra.nl

Voor de fotoreportage klik je hier.

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Peggy de Haan
Video: Rob de Haan