William Shakespeare schreef zijn komedie Een Midzomernachtsdroom in 1600. Niet alleen is het toneelstuk vele malen opgevoerd, ook heeft het geleid tot talloze speelfilms, romans, televisiebewerkingen, opera’s en musicals. De derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie maken voor hun eindejaarsvoorstelling een eigen bewerking en wij namen vanmorgen een kijkje bij de repetities.

Een eeuwenoud verhaal over liefde, bedrog en een tikkeltje toverkracht dat zich afspeelt in het correcte en hedendaagse dorpje Graauw. ‘s Nachts zullen de Graauwenaren een droom beleven waarin hun ware aard naar boven zal komen. Wie trekt er aan het langste eind en wie wordt gestraft voor zijn daden? Is een droom enkel verbeelding of een weerspiegeling van de werkelijkheid…?

Het was vanmorgen een beetje woekeren met de ruimte omdat de studio waar normaal wordt gerepeteerd vandaag niet vrij was en deze studio aanzienlijk kleiner is. Onder de bezielende regie van Paul van Ewijk en begeleidt door de altijd inspirerende Billy Maluw werd er hard gerepeteerd. Choreograaf Barrie Stevens ontbrak vandaag bij de repetities, maar nu al was te zien dat de choreografie er al goed in zit. Wij zagen een groot deel van de eerste akte en twee ensemble nummers waaronder de finale. De studenten zijn al sinds april bezig met repeteren en vandaag werden de puntjes op de “i” gezet.

Midzomernacht repetitie 10Speeldata:

donderdag 28 mei 2015, Boulevard Theater, Amsterdam
vrijdag 29 mei 2015, De Purmaryn, Purmerend
donderdag 4 juni 2015, Rijswijkse Schouwburg, Rijswijk
maandag 8 juni 2015, De Meervaart, Amsterdam

Midzomernacht repetitie 19

Kaarten kunt u boeken op http://www.broadwaybabbies.nl

De fotoreportage staat hier.