Lotte van Veen is in het vliegtuig op weg naar Londen als er plotseling een knal klinkt en de piloot ‘mayday’ roept. Dat is het moment dat ze zich realiseert dat er iets goed fout is.

Dit is het begin van de afstudeervoorstelling van Kelly van den Boogaard met de titel ‘En jij zei: Hey’. Een voorstelling over het maken van goede en slechte keuzes en de gevolgen daarvan. Deze voorstelling is gebaseerd op ‘If/then’ van Brian Yorkey en Tom Kitt.

Lisselot is haar eigenlijke naam en ze is pas gescheiden, architect en verhuisd uit Sneek naar Delft voor een nieuwe start. Ze ontmoet haar vrienden Kim, een kleuterleidster, en Lucas die zegt dat ze op zoek moet gaat naar een goede baan.

Door de kleuren rood en blauw van de belichting kan het publiek zien welk levenskeuze men aan het volgen is. Rood volgt de relatie met de legerarts en in het blauw volgt men de relatie met Lucas.

Kim stelt voor dat Lisselot de naam “Liz” gaat gebruiken en nieuwe ervaringen gaat opdoen. Lucas suggereert dat ze teruggaat naar haar universiteits bijnaam, “Lot” en begint met het maken van professionele connecties in de stad.

De musical laat dan beide mogelijkheden zien die eruit springen. “Liz” blijft in het park met Kate terwijl “Lotte” vertrekt met Lucas.

Als Liz de legerarts ontmoet is ze in eerste instantie niet onder de indruk maar als hij aan blijft houden valt ze voor zijn charmes.

Steven is directeur bij een architectenbureau waarbij Lotte een baan kan krijgen als adjunct-directeur bij Steven, die ze kent van haar studie. Lotte twijfelt omdat ze 5 jaar in Sneek heeft gewoond en helemaal uit de roulatie was.

De voorstelling volgt beide verhaallijnen waarbij het intrigerend is om te zien hoe de gebeurtenissen elkaar opvolgen. De muziek is mooi gemaakt en deze cast zet de voorstelling op een indrukwekkende manier neer, bijgestaan door een geweldig live-orkest met onder andere strijkers, wat uniek blijft en schitterend is om te horen.

Kelly beschikt over een schitterende stem en weet met haar spel absoluut te ontroeren en te overtuigen. Ze speelt natuurlijk en spontaan en neemt haar publiek mee in de mooie verhaallijnen, waarbij ze het onderscheid tussen de verhaallijnen uitstekend weet aan te geven. Als je daarbij bedenkt dat deze rol op Broadway door Idina Menzel is gespeeld, heeft Kelly in de aanmerkelijk kleinere setting een uitstekende performance gegeven.

De cast van ‘En jij zei: Hey’’ bestond, naast Kelly van den Boogaard, uit Terence van der Loo, Anne-Marijn Smulders, Jorrit De Vries, Pepijn van Bokhoven, Meren Verhaegh, Sven Stevens, Jenneke Rasser en Sake Wijers.

Kelly heeft een mooie voorstelling neergezet en was bij het applaus ontroert. Ze kan terecht terugkijken op een mooie eindvoorstelling van haar masterjaren aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Klik hier voor de uitgebreide scenereportage