In If/Then verhuist de 38-jarige Elizabeth na een mislukt huwelijk terug naar New York. De dag na haar terugkomst heeft ze afgesproken in het park met zowel haar nieuwe buurvrouw Kate, als haar oude schoolvriend Lucas. Elk van hen heeft z’n eigen plan voor Elizabeth: Kate wil haar helpen de ware liefde te vinden, terwijl Lucas haar liever een belangrijke rol ziet spelen in zijn activisten groep. Elizabeth komt die dag voor een keuze te staan: gaat ze mee met Kate, of volgt ze Lucas?

Wat volgt is een kijk op het leven van zowel Liz die met Kate naar de ware liefde op zoek gaat, als Beth die voor een mooie carrière kiest. We zien hoe een banale keuze een enorm effect kan hebben. In dit typische sliding doors scenario zien we wat had kunnen zijn en hoe het leven had kunnen lopen bij elke beslissing die Elizabeth had kunnen maken die dag in het park.

OVER IF/THEN

De musical werd geschreven door Tom Kitt en Brian Yorkey, het duo achter Next To Normal. Kitt en Yorkey zorgden opnieuw voor een intrigerend verhaal dat geen enkel taboe uit de weg gaat, overgoten met een prachtige soundtrack die een Tony nominatie in de wacht wist te slepen. De musical was in 2014-2015 op Broadway te zien en kreeg daarna een Nationale tour in Amerika. De hoofdrol van Elizabeth werd vertolkt door Idina Menzel, die onder andere bekend is voor haar rol als Elphaba in Wicked, en Elsa in Frozen. Andere rollen waren weggelegd voor LaChanze (The Color Purple), Anthony Rapp (Rent) & Jenn Colella (Come From Away).

Karthago brengt deze voorstelling in een regie van Arne Schögler, die tevens ook instaat voor de choreografie en de vertaling van het stuk. De vocale coaching van deze productie ligt opnieuw in de handen van Jos Vanden Abeele en Stephanie Vandendriessche. An Verleysen neemt de muzikale leiding op zich en Sharon Slabbinck zet zich onder andere in voor de bouw van het decor.

AUDITIES

De eerste auditie ronde vindt plaats op 1 mei 2019. Wie geselecteerd werd na de eerste ronde wordt verwacht op de tweede auditiedag op 25 mei 2019. De voorstellingen van If/Then zijn gepland op 10, 11 en 12 april 2020 in GC De Kluize in Oosterzele. De repetities vinden vanaf september iedere zaterdagnamiddag plaats in Gentbrugge. Schrijf je nu in via www.karthago.be

Lees ook: Karthago brengt Dogfight in Oosterzele

Foto Karthago