Voor het vijfjarige bestaan van Karthago mag het allemaal wat grootster aangepakt worden, na de intiemere voorstellingen als Spring Awakening en Next To Normal. Dus brengt Karthago de musical ” In The Heights”.

In The Heights neemt het publiek mee naar drie dagen in het leven van de kleurrijke inwoners van de Washington Heights in New York, een buurt waar voornamelijk Latino’s leven. We volgen de gebeurtenissen van verschillende immigranten die hun American dream waar proberen te maken. Zo heb je Usnavi, de eigenaar van een buurtwinkel die ooit genoeg geld wil verdienen om terug te gaan naar het land waar zijn ouders vandaan komen. Benny, een werknemer bij het lokale taxi-bedrijf, die niets liever wil dan een eigen zaak. Vanessa, Daniela en Carla, de drie roddeltantes van het kapsalon. Abuela Claudia, de moederkloek van al het jong geweld in de buurt. En Nina, een meisje dat na een jaar studeren terug naar de Barrio komt, maar een groot geheim met zich meedraagt. Al deze personages hebben een droom, en die lijkt, wanneer de uitslag van de wekelijkse lotto bekend gemaakt wordt, haalbaarder dan ooit tevoren.

In The Heights is de debuut-musical van Lin-Manuel-Miranda, de man die intussen wereldberoemd geworden is met zijn andere musical Hamilton. Net als Hamilton zit ook In The Heights vol met HipHop- en rap-muziek, maar ook de Latino-sound en de typische Broadway Power Ballads komen aan bod.
De originele productie van In The Heights won maar liefst 4 Tony Awards in 2008, waaronder Beste musical van dat jaar. Karthago brengt deze voorstelling voor het eerst naar de Benelux, de Nederlandse vertaling werd gemaakt door regisseur en choreograaf Arne Schögler.

In The Heights
6, 7 & 8 april, 2018 in GC De Kluize, Oosterzele
Tickets & info: www.karthago.be